Onze inzet

(Dit artikel geeft u een idee van de verschillende manieren waarop u betrokken kunt zijn en strikt gehandhaafd moet worden. Laatste update: 8 september 2022)

 

De beste mensen aan onze kant zullen veel te vertellen hebben over de Horeca Federatie Brussel (FHB), maar wat doen we nog meer? Er zijn veel verschillende bedrijven en individuen die in de sector werken. De FHB streeft ernaar dat onze klanten en de sector goed worden verzorgd.

Wat doet de Fédération Horeca Brussel vandaag?

> Mobiliteit in Brussel

De Horecafederatie Brussel werd erop geattendeerd dat het nieuwe mobiliteitsplan "Good Move" het voor de Horecazaken in Brussel moeilijk maakt om geleverd te worden. Bovendien hebben we contact gehad met de stad Brussel. Begin september zal de Brusselse Horecafederatie concrete richtlijnen geven, ook in de vorm van bijkomende activiteiten, voor een vergadering met Stad Brussel. Begin oktober vindt een nieuwe raadpleging plaats. Indien u opmerkingen heeft over het nieuwe mobiliteitsplan van Good Move, aarzel dan niet om ons op de hoogte te brengen.

> Schrijnend personeeltekort

De Horecafederatie Brussel is als sector uitgenodigd op de Ronde Tafel over het tekort, dat is opgezet door Bernard Clerfayt, minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

Er is een actieplan opgesteld dat tegen september 2022 moet worden uitgevoerd. Dit zal worden opgelost door het aantal werknemers te verminderen, het aantal werknemers in de sector te verhogen en de kosten van onze werknemers te verlagen door middel van sociale zekerheid en personeelsuitkeringen.

Deze belastinghervorming maakt deel uit van een globaal project van de federale regering, Vivaldi, waarvan wij binnenkort een reactie verwachten.

> Tips

De Horecafederatie Brussel heeft de minister van Werkgelegenheid en Economie, Pierre-Yves Dermagne, medio mei 2022 geattendeerd op de grijze zone van de fooien. Hij was hierbij niet betrokken. Dit om ervoor te zorgen dat hij niet midden in de nacht op het spoor zit.

> De nachtraad

De vergaderingen met de regio's en gemeenten over preventie met de Nachtfederatie zijn aan de gang. Wij stellen ons verschillende vragen: "Hoe het barpersoneel op te leiden", "Hoe om te gaan met een agressie", enz.

> Ventilatie

De periode is voorbij en de periode is in volle gang. De Horeca Federatie van Brussel is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om het coronavirus in je leven te hebben.

Wij zullen niet toestaan dat de sector wordt overgenomen.

We zijn geïnformeerd over het ventilatiesysteem. Dit is een tweede lezing in het parlement. Een wet in "tweede lezing" betekent echter niet dat we aan bepaalde regels moeten voldoen. De uitvoering van de ventilatieregels moet in 2025 zijn afgerond.

> Het opzetten van een sociaal steun/sociaal secretariaat voor onze leden

Ons nieuwe partnerschap met het consultancy- en sociaal bureau Horecafocus heeft tot doel u te helpen bij het beheer van uw personeel, de optimalisering van uw loonadministratie en een antwoord te bieden op al uw dagelijkse vragen.

> Nieuwe gedragscode voor brouwers

Het is een goed idee om conflicten tussen handelaren en verenigingen van handelaren te regelen. Als de quota tijdens de COVID-periode worden overschreden, zult u niet langer alleen in dit soort conflicten staan.

 

De federatie heeft een goede relatie met u. Onze acties zijn het resultaat van onze feedback uit het veld. U mag niet vergeten dat contact met ons op te nemenWij kunnen u op de meest efficiënte manier helpen.