Federatie Horeca Brussel

Waarom lid worden?

De Federatie Horeca Brussel verdedigt uw belangen door te lobbyen bij politieke en socio-economische actoren. Ons team vertegenwoordigt de sector aan de tafel waar beslissingen worden genomen die van invloed zijn op onze bedrijven. Door lid te worden van onze ledengemeenschap kunt uw eisen laten horen op het hoogste niveau.

De Raad van Bestuur van de Federatie Horeca Brussel is de officiële vertegenwoordiger van uw sector en zetelt in de Paritaire Commissie voor de Hôtelière-industrie (CP 302), het Sociaal en Garantie Horeca Fonds, de Horeca Formation Bruxelles centrum, de Centrale Raad voor de Economie, de Hoge Raad voor Middenstand en Kleinbedrijf, de SNI, Visit Brussels, Wallonie-Bruxelles Tourisme, de AFSCA, HOTREC en HONEBEL.

Raadpleeg elf toezeggingensen.

Ontdek onze diensten en voordelen voor de leden

  • Een hotline voor al uw sociale vragen
  • Juridisch advies
  • Sectorspecifieke bijstand (standaarddocumenten, informatie over de sector, enz.)
  • Een gids voor autocontrole in de horeca
  • Een sociale gids voor de horecasector
  • Een verzekeringspakket op maat van horecabedrijven

Kortingen en voorkeurtarieven

De relaties van onze partners veranderen voortdurend.

Hoe kunt u van deze mogelijkheden profiteren? Neem contact op met ons secretariaat.

Elk deksel profiteert van 3 gratis juridische consulten per jaar (voor 3 verschillende zaken). Na deze eerste consultaties is er een voorkeurtarief onderhandeld voor de daaropvolgende diensten van het kantoor.
https://www.janson.be/
Unisono / Sabam biedt leden 10% korting op hun jaarlijkse auteursrechtenrekening (Horecatarief), met een maximumbedrag van €55,29 voor 2023 of €56,04 voor 2024.
Om van dit voordeel te profiteren, hoeven leden alleen maar een kopie van hun Unisono-factuur naar ons op te sturen, samen met een betalingsbewijs en hun bankrekeningnummer.https://www.unisono.be/nl
De leden van Federatie Horeca Brussel genieten van voorkeursvoorwaarden voor het aanvaarden van maaltijdcheques van het Edenred Ticket Restaurant.

-Inschrijvingsgeld: GRATIS (waarde €125)
-Inschrijvingsgeld: GRATIS (waarde 6,10€/maand/terminal)
-Deelname: 1,02% van het bedrag van de transacties (in plaats van 1,55%) + geen minimumbedrag.

Na ontvangst van uw promotiecode op ons secretariaat, hoeft u deze alleen nog maar in te voeren bij uw online bestellingen of door te geven aan uw sociaal secretariaat.
https://www.edenred.be/nl
Herlaad jezelf is een coöperatie voor behoud en creatie van werkgelegenheid die Brusselse ondernemers helpt om hun financiële situatie in kaart te brengen en hun bedrijf weer op te starten. Reload Yourself biedt een gratis gezondheidscheck voor horecaondernemers.
https://reloadyourself.be/nl
Horecafocus is een advies- en sociaal bureau gespecialiseerd en deskundig in horeca dat u helpt uw personeel te beheren, uw loonadministratie te optimaliseren en al uw vragen te beantwoorden. Voor leden van de Federatie Horeca Brussel is het sociaal kantoor gratis bereikbaar op legal@fedhorecabruxelles.be om al uw vragen te beantwoorden, en biedt het voordelige opstarttarieven.https://www.horecafocusgroup.be/nl/sociaal-bureau/

Onze andere partnerschappen :

Het Syndicat Neutre pour Indépendants (SNI) is een partner van onze Federatie. voor projecten die zowel de horeca als de zelfstandigen aangaan.
https://www.nsz.be/nl
De Federatie Horeca Brussel werkt samen met bezoek.brussel om onze sector in de kijker te zetten.https://www.visit.brussels/nl/
Brusseleir!en meer bepaald Brusselse Boefis partner van de Federatie Horeca Brussel, die het culinaire erfgoed van België wil promoten.
https://www.brusseleir.eu/
Elk jaar organiseren Wicked Pigeon, het Restobar Bxl Collective en Urban.Brussels de Erfgoeddageneen Brusselse Erfgoeddag, waarbij de Federatie Horeca Brussel partner is.
https://heritagedays.urban.brussels/nl/
De samenwerking tussen hub.brussels en de Federatie Horeca Brussel heeft als doel ondernemende bedrijven in Brussel te ondersteunen.
https://hub.brussels/nl/
De Federatie Horeca Brussel werkt nauw samen met de Kamer van Koophandel van Brussel (BECI).
https://www.beci.be/nl/
Horeca Academie Brussel organiseert opleidingen door grote namen uit de gastronomie voor geëngageerde professionals. Leden van de Federatie Horeca Brussel kunnen zich tegen een voorkeurtarief inschrijven.
https://horeca-academy.brussels/
De Federatie Horeca Brussel werkt samen met het alternerend opleidingscentrum EFP.
https://www.efp.be/
De samenwerking tussen financiën&investeren en de Federatie Horeca Brussel heeft als doel om ondernemende bedrijven in Brussel te ondersteunen.
https://www.finance.brussels/nl/