Good Food: een echte trend

Het Good Food restaurant label. In het kader van de Good Food-strategie, ontwikkeld door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft de Good Food-jury het volgende besloten 68 brusselse restaurants  beloond voor hun werk dat ze reeds gestoken hebben in duurzame voeding, met respect voor mens en omgeving. En hoe zit het met u, zit u in de Good Food business?

Wat zijn de voordelen van het label?

Verbetering van uw initiatieven op het gebied van duurzame voeding: verse, lokale en seizoensgebonden voedingsmiddelen; producten van biologische landbouw; alternatieven voor dierlijke eiwitten; vermindering van voedselverspilling, ... Het Resto Good Food Label omvat meerdere duurzaamheidsindicatoren. U vindt alle details over de criteria en de selectie van de punten op het formulier.

Hoe werkt het Good Food label?

  • Promotie van uw restaurant: met het Resto Good Food Label kunt uw inspanningen m.b.t. duurzame voeding promoten bij uw klanten door te profiteren van actieve communicatie op sociale netwerken en via onze verschillende communicatiemedia.
  • Vermelding van restaurant via Good Foodgids, die op grote schaal wordt verspreid in de verschillende Brusselse gemeenten en meer spcifiek via visit.brussels
  • Toegang tot een reeks praktische hulpmiddelen: receptengids, referenties van kwaliteitsleveranciers, informatie over biologische certificering, workshops, opleidingen en duurzame kooklessen, enz.
  • Creëer een netwerk: ontmoet andere Brusselse restauranthouders die denken zoals jij, tijdens thematische netwerkevenementen of via een specifieke hiervoor gereserveerde Facebookgroep.
  • Profiteer van technisch advies en neem contact op met onze helpdesk (02775 76 22)
  • En nog veel meer voordelen!

Hoe profiteert u van gratis ondersteuning voor uw restaurant?

Alle restaurants die zich hiervoor aanmelden, krijgen gratis en met volledige ondersteuning (uitvoering van een uitgebreid bedrijfsplan, technische en administratieve ondersteuning voor de uitvoering van het label), culinaire opleidingen met culinaire deskundigen van Good Food, bijeenkomsten met leasers en Horeca Good Food) om hun behoeften en mogelijkheden voor gezamenlijke actie in kaart te brengen. Om dit te doen, volstaat het om het ondersteuningsaanvraagformulier (bijgevoegd) in te vullen en dit te versturen naar restogoodfood@environnement.brussels.

https://leefmilieu.brussels/themas/voeding/restaurant-en-grootkeukens/het-good-food-kantine-label

 Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie!