Club Politique

Apéro Club

 

De Apero Club is een dynamische bijeenkomst van professionals uit de horeca om in een open forum actuele onderwerpen uit de sector te bespreken. In deze editie vertelt een nieuwe spreker over bedrijven die met de horeca in de stad werken. Dit gebeurt aan de hand van een oefening.

 


Politieke Apero Club #7 - Ecolo & Groen - 11/03/24

Documenten :

 


Politieke Apero Club #6 - DéFI - 12/02/24

Documenten :

 


Politieke Apero Club #5 - MR en Open VLD - 05/02/24

Documenten :

 


Politieke Apero Club #4 - NVA - 15/01/24

Documenten :

 


Politieke Apero Club #3 - PTB - 08/01/24

Documenten :

 


Politieke Apero Club #2 - PS en Vooruit - 04/12/23

Voor de twaalfde editie van de Politieke Apero Club deelde de Federatie Horeca Brussel de eisen van de sector met Ahmed Laaouej van de PS en Pascal Smet van Vooruit. Na een levendige discussie over cashflow, sociale voordelen, rentmeesterschap van de sector, voedselproductie voor voedsel, werk voor arbeiders zonder papier, 4-daagse werkweek, terrassen in de horeca, etc.., hebben de uitgenodigde politici zich ertoe verbonden een aantal concrete maatregelen te verdedigen om de horecasector te helpen overleven, voornamelijk op het vlak van tewerkstelling en opleiding, subsidies en erkenning van de specifieke kenmerken van de sector.

Documenten :

 


Politieke Apero Club #1 - CD&V en Les Engagés - 06/11/23

In de aanloop naar de verkiezingen van 2024 heeft de Brusselse Horecafederatie haar Politieke Apero Club gelanceerd om uit te leggen hoe de horecasector is opgenomen in de programma's van de verschillende partijen. Tijdens de eerste editie op 6 november kwamen Benjamin Dalle van de CD&V en Christophe De Beukelaer van de Engagés hun visie op de toekomst van de sector delen door onze vragen te beantwoorden over het gebrek aan steun van de overheid, sociale lasten, btw, werkgelegenheid, enz.

Documenten :

 


Apéro Club #3 - 26/06/23

Voor de derde editie van de Apéro Club behandelden we het thema van incentives en (her)financiering. Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels, en Stéphanie Sauvage, Gedelegeerd Bestuurder van Economie en Werkgelegenheid Brussel, kwamen de premies en (her)financieringsoplossingen voorstellen die tot uw beschikking staan om u te helpen uw cashflow te verbeteren, nieuwe projecten te ontwikkelen, uw energiekosten te verlagen, enz.

Documenten :

 


Apero Club #2 - 27/03/23

Voor de tweede editie van de Apéeo Club behandelden we het thema kostenbeheer. Verschillende sprekers presenteren oplossingen en ideeën om u te helpen uw kosten beter te beheren en uw rentabiliteit te verhogen.

Lees het verslag van de tweede Apéro Club.

Documenten :

 


Apero Club #1 - 23/01/23

Tijdens de eerste editie van de Apero Club bespraken we het toen zeer actuele thema van de loonindexering. David Debin, de sociale specialist van de Horeca Federatie in Brussel, zal verantwoordelijk zijn voor het sociale budget van uw bedrijf.

Lees het verslag van de eerste Apero Club.

Documenten :