Cafés

(Klik hier voor meer informatie over de sector).
Om een café te openen hoeft u geen toegang te hebben tot het beroep van traiteur en banketbakker, mits u alleen kleinschalige catering aanbiedt.

Kleinschalige catering betekent soepen, croques en allerlei soorten toast, kroketten, behalve aardappelkroketten, vol-au-vent, zwarte en witte pudding, gegrilde brochettes, gevulde broden, hamburgers, hotdogs, pittas en croissants, pasta's, pizza's, quiches of andere vieze taarten, koude salades, Engelse borden, bereide eieren... Deze rijke gerechten kunnen allemaal bereid worden met bouillon.

Cafés zijn er in alle soorten winkels en etablissementen, maar het is essentieel dat een succesvol café een hoog serviceniveau heeft en dat de klanten erbij betrokken zijn. Uw initiële investering wordt sterk gesubsidieerd door de middelen die u nodig hebt om uw concept groen te maken op het gebied van styling, decoratie, inrichting en faciliteiten.

Een café runnen

Een caféhouder of -beheerder heeft de leiding over een drankgelegenheid. Hij/zij is belast met de levering en het beheer van voorraden drank, voedsel en schoonmaakproducten. Zij verlenen diensten aan klanten, bedienen hun producten en verlenen ook andere diensten. Het werk wordt op regelmatige basis gedaan en levert ook diensten en vergoedingen. Rustigere en drukkere periodes volgen elkaar op, evenals seizoensgebonden schommelingen.

Het is niet voldoende om in een café te zitten.

Bedrijfsomstandigheden

Als je zelfstandig caféhouder bent, moet je natuurlijk een lidmaatschapsnummer hebben. Of je nu een diploma hebt of niet, je moet je vaardigheden als ondernemer kunnen gebruiken.

In principe kunt u alle snacks in uw café serveren. Als u een breed scala aan etenswaren wilt serveren, moet u over een grote vakkennis beschikken.

U hebt ook een vergunning nodig voor de vervaardiging of de verkoop van levensmiddelen, een vergunning voor de verkoop van sterke drank, een hygiënecertificaat, een stedenbouwkundig certificaat, een brandveiligheidscertificaat en een karakterverklaring.

U moet ook op de hoogte zijn van de regels en voorschriften inzake invriezen en openen en sluiten.

Heel vaak sluit u als exploitant overeenkomsten met brouwers en andere leveranciers die in sommige gevallen zeer beperkend kunnen zijn.

Als u muziek afspeelt in uw etablissement, moet u ook de desbetreffende vergoedingen aan SABAM betalen via de "billijke vergoeding".

Roken is niet toegestaan in een café. Als u uw klanten deze mogelijkheid wilt geven, moet u nu een speciaal verzoek indienen en zorgen dat u vrij zicht heeft. U kunt hier ook gebruik maken van de beroepsverenigingen.

Tot op heden heeft de beroemde wetgeving inzake zogenaamde "gesloten" kassa's nog steeds niet haar volle effect op het terrein. De meeste bonden blijven zich verzetten tegen de toepassing omdat zij vrezen dat de rentabiliteit van de horecabedrijven in het algemeen in gevaar komt.

 

[button type="default" color="" target="" link="/members/library/"]Voor meer informatie, check onze digitale bibliotheek [/button].

Van contact met ons.