Oproep tot solidariteit om onze favoriete plekken te behouden

 

De Belgische horecasector bevindt zich in een ongekende crisis.

Een crisis die niet altijd zichtbaar is op het eerste gezicht.

Vandaag is een trendy restaurant waar je twee weken van tevoren kunt reserveren, maar je zult niet overladen worden met keuze.
De bomvolle bar waar je ellebogenwerk moet doen om door te komen, is toch niet winstgevend.
Het café waar je in de rij staat om een plekje op het terras te krijgen, is toch niet winstgevend.

Ongeacht de drukte of de omzet, staan de rekeningen in het rood.

Vandaag proberen horecaondernemers zich aan te passen, de code te kraken, het model opnieuw uit te vinden. Maar de puzzel blijft een puzzel. Toch bestaat er een oplossing en die kennen we: de gestegen kosten van de afgelopen jaren moeten doorberekend worden in de verkoopprijzen van uw koffie, uw bier, uw gerecht.

Vindt u dat te duur? Wij ook.

We hebben niet het laatste nieuws. Maar we hoeven ons niet overal zorgen over te maken.

Voor ons is het belangrijk dat je een goede cateringservice hebt en dat je de juiste ingrediënten, de juiste kwaliteit, het juiste eten en de juiste concepten hebt. We kijken uit naar een horeca-aanbod dat voor elk budget geschikt is, dat alle wijken levend houdt, dat voldoet aan de wensen en smaken van elke 'stam', op elk moment van de dag en van het leven.

Maar als de huidige trend doorzet, zal deze diversiteit afnemen.

In deze pre-electorale periode hebben we een campagne opgezet om onze eisen bij de toekomstige regering te ondersteunen.

Stel je dagelijks leven in voor al die plekken waar je graag komt. Straten zonder uithangborden, zonder buurtbistro's of cafés waar je de wereld opnieuw kunt bespreken, zonder levendig terras waar de gesprekken goed zijn, zonder vrolijke tafel met vrienden of romantisch restaurant.

Welke tijd zal ik het meest missen?

Wil je ons steunen? Deel de boodschap met de hashtag #ikhouvanmijnhoreca!

Ondertekend "Uw horeca die ook van u houdt".


Download de posters en neem deel aan onze gezamenlijke campagne!

Door deze petitie te ondertekenen, ondersteunt u de stam van de Horeca-sector.

Wij danken u van harte hiervoor.

Wat zijn onze eisen?

Met het oog op het volgende regeringsakkoord is ons doel om toekomstige leiders een reeks maatregelen voor te stellen ter ondersteuning van de Horeca. Dit betekent dat je moet zorgen voor de manier waarop je je gedraagt en hoe je eruitziet op je werk, de manier waarop je omgaat met je bezittingen en de manier waarop je naar je bed kijkt. We schreeuwen om de essentie van een levensvatbaar en deugdelijk fiscaal model.

Aangezien de Horeca de op een na grootste werkgever is in de particuliere sector in België (met 130.000 werknemers - vermeerderd met 30.000 zelfstandigen en bedrijfsleiders), verwachten we duidelijke en concrete antwoorden van onze leiders op onze verzoeken.

We pleiten voor een verlaging van de btw, een verlaging van de werkgeversbijdragen, volledige herverdeling van fooien aan onze werknemers, en eenvoudigweg de mogelijkheid om winstgevend te zijn wanneer onze vestigingen succesvol zijn.

Deze bewustmakingscampagne werd bedacht door het bureau Hallo Hallo Agentschap 2024.