Nieuws Your Federation

Good Move-plan: de Federatie Horeca Brussel zoekt oplossingen met Stad Brussel

Naar aanleiding van de feedback van sommige instellingen over het nieuwe Good Move-plan hebben we een vergadering gehad met de stad Brussel en een aantal zeer concrete gevallen kunnen bespreken.

Kortom, onze doelstelling als federatie voor de sector was eerst en vooral om te voorzien in de primaire en noodzakelijke behoeften van leveringen van grondstoffen aan uw bedrijven.

De Schepen van Mobiliteit leek zeer open te staan en bereid te zijn voor/tot het vinden van concrete oplossingen, zoals bijvoorbeeld:

  • Het verwijderen van een bloempot geplaatst in het midden van een weg als de omleidingen voor een bezorger te moeilijk zijn. Het installeren van een drop-off in de plaats hiervan werd beproken. Het specifiek geval van de Brandhoutkaai werd genoemd.
  • Vermindering van de tijden van bepaalde verkeerslichten om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zoals op het einde van de Dansaertstraat.

De kwestie van het aantrekken van Horeca-klanten van buiten het pentagon kwam op de tweede plaats. Het plan is er en maakt deel uit van een regionaal programma. We zullen niet in staat zijn om het te veranderen.

Daarom hebben wij de stad gevraagd manieren te vinden om penbaar vervoer, fiets- en autoverkeer in de binnenstad te verbeteren door op een effectieve en moderne manier te communiceren. Wij hoeven niet te lijden onder het gebrek aan positieve communicatie over dit verkeersplan.

Een volgende vergadering is volgende maand gepland. Wij houden u op de hoogte van verdere besprekingen. In de tussentijd kunt u ons altijd op de hoogte brengen van uw dagelijkse problemen, zodat wij die kunnen doorgeven. U kunt dit doen via deze link.

 

Ook te lezen: “De bakfiets zorgt voor een nieuwe mobiliteit in Brussel”