MaBru
Nieuws

Ontdek de smaken van de nacht op Marché Matinal in Brussel

Na vier jaar afwezigheid zijn de Brusselse vroegmarkt (MaBru) open dagen aanstaande vrijdag 29 september voor de vijfde keer terug. Het is een kans om hun 50e verjaardag te vierene in het hart van Brussel. 

 

50 jaar versheid aan de Werkhuizenkaai

In 1973 vestigde MaBru zich aan de Werkhuizenkaai, die zich uitstrekt langs het kanaal van Laken en een onbetwist referentiepunt werd, zowel voor de verscheidenheid aan lokale en internationale producten als voor de kwaliteit van de producten. Met meer dan 100 groothandelaren is MaBru de supermarkt bij uitstek voor professionals. Ze vinden er een volledig assortiment producten, van fruit en groenten tot primeurs, slagers, vleeswaren, gevogelte, wild, vis en schaaldieren, kazen en andere zuivelproducten, algemene en gemaksvoeding, wijnen en andere dranken, diepvriesproducten, bloemen en planten.

 

Achter de schermen in Brussel

Ontdek deze nachtelijke bruis tijdens het MaBru Open Huis, dat plaatsvindt van vrijdag 29 september middernacht tot zaterdag 30 september 2023 7 uur ‘s ochtends. Dit is een kans voor horecaprofessionals om in contact te komen met deze hoofdrolspelers in de toeleveringsketen en een duik te nemen in de toekomstvisie van de markt en haar activiteiten, terwijl ze de hedendaagse uitdagingen van MaBru op het gebied van bedrijfsmodel, verantwoordelijkheid en duurzaamheid verkennen.

Na Frankrijk, Portugal en Colombia is het nu de beurt aan Polen om geëerd te worden door MaBru. Tientallen Poolse producenten zullen in Hal E aanwezig zijn om je kennis te laten maken met de heerlijkheden en specialiteiten uit hun thuisland.

Een feestelijke gebeurtenis

De open dagen worden afgewisseld met entertainment, productproeverijen, concerten, dansavonden en een DJ om de hele nacht door te dansen. Een fototentoonstelling gewijd aan 50 jaar vroegmarkt zal ook te zien zijn in de bloemenhal en biedt bezoekers een nostalgische terugblik op de rijke geschiedenis van deze iconische locatie.

 

De Federatie Horeca Brussel is een trotse partner van het MaBru open huis!

Kom kennismaken met onze bestuurders en ons team onder het genot van een biertje in onze tijdelijke guinguette! Het is een uitgelezen kans om gastronomie, cultuur en gezelligheid te vieren in hartje Brussel.