Horeca Academie - Yves Mattagne - efp - gastronomie - opleiding
Nieuws Opleiding

Tweede Master Class van Horeca Academy Brussels

Op maandag 7 november keert Horeca Academy Brussels terug voor een nieuwe training gegeven door Chef Alexandre Dionisio. Hij zal meer vertellen over emulsies en de koks begeleiden in de keuken.

Deze opleiding zal opnieuw technische en ondernemersvaardigheden combineren, en we hopen dat de deelnemers er evenveel plezier aan beleven als aan de eerste Master Classe, die op 26 september plaatsvond met Chef Yves Mattagne. “Iedereen leek met nieuwe ideeën te komen, dus het doel is bereikt”, verklaart Vincent Giroul, directeur van het efp-centrum en partner van de Fédération Horeca Bruxelles bij dit project.

Programma

  • 9 uur: ontvangst en ontbijt
  • 10u: opstelling en demonstratie door chef-kok Dionisio
  • 12 uur: lunch bereid door de koks
  • 13.30 uur: Ondernemersopleiding: Hoe aanwezig te zijn in de pers met uw zaak
  • 15.30 uur: Workshop: emulsies en proeven
  • 17.30 uur einde

Op het menu staan de komende maanden nog drie Master Class. Op 7 november presenteert chef-kok Alexandre Dionisio emulsies. Op 5 december leidt chef-kok Giovanni Bruno een les over zoetzure syphon. En op 16 januari zal chef-kok Benoit Neusy ons meer vertellen over combinaties van gerechten en overeenkomsten tussen land en zee. “Net als in zijn keuken zijn het de chefs die elke Master Class een bijzondere kleur en smaak geven”, besluit Vincent.

Samenwerking tussen FHB en efp

De Horeca Federatie Brussel heeft haar krachten gebundeld met efp – een professioneel opleidingscentrum – om de Horeca Academy  Brussel op te richten en een reeks Master Class aan te bieden die technische en ondernemersvaardigheden combineren. Inderdaad, als koken een kunst is, kan het beheren van een etablissement een echte uitdaging zijn.

De prijs per Master Class bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Fédération Horeca Bruxelles en gratis voor drie laatstejaars efp-studenten volwassenenonderwijs – restaurateur/cateraar (geselecteerd op basis van een motivatiebrief).

Informatie en inschijvingen op www.horeca-academy.brussels