Bombay BBQ
Be Horeca

Be-News: 5 nieuwe restaurants openen in de hoofdstad

 

Bij het lijstje nieuwkomers die hun opwachting maken in het wereldje van de foodies, neemt het volgende vijftal zijn bezoekers mee op reis.

Door Camille Vernin

Zuiderse streetfood: Kamoun

Kamoun
Kamoun

Net tegenover het bekende My Tannour opende een nieuwe tempel voor oriëntaalse specialiteiten zijn deuren. Aan het fornuis staat chef-kok Georges Badghi Sar. Op het menu? Streetfood uit het Midden-Oosten volgens de legendarische filosofie van het huis: gedeeld eten en gezelligheid boven alles. De gerechten worden rechtstreeks op een stuk papier geserveerd, in pure fish and chips-stijl, wat allerminst betekent dat ze er cheap uitzien. Ondanks deze geïmproviseerde sfeer is Kamoun een trendy adres met de casual touch die zo typisch is voor de Flageywijk: gladde crèmekleurige betonnen banken, een jungle van groene planten, rotan hanglampen en een donkere bakstenen bar. Bezoekers kunnen kiezen uit een vijftiental zuiver mediterrane gerechten: inktvis, gamba’s, schnitzel, artisjokken, alles lijkt even lekker.

Waar? Giststraat 29, 1050 Elsene
Wanneer? Van maandag tot zaterdag van 18u30 tot 23u. Weekendbrunch van 10 tot 16u.
kamoun.be

Cantina Valentina
Cantina Valentina

Peruviaanse gerechten in een modern jasje: Cantina Valentina

Zin om op hotel te eten, zelfs in uw eigen stad? Zopas opende Cantina Valentina zijn deuren op de gelijkvloerse verdieping van The Hoxton. Het gloednieuwe hotel werd in mei ingehuldigd en is ondergebracht in de imposante brutalistische Victoria Tower, met uitzicht op de Kruidtuin. De sfeer is Peruviaans, met kleine ronde tafels en houten stoelen bekleed met veelkleurige stoffen, muurschilderingen, ouderwets serviesgoed en overal… cactussen en klimplanten. Op uw bord: Peruviaans eten, maar met een moderne twist. Natuurlijk staat er nogal wat vis op het menu. Een speciale vermelding verdient de vis in zijn geheel: die wordt eerst geselecteerd uit een kraampje achter de bar en dan in twee etappes gegeten, de eerste helft ceviche-stijl, de tweede gegrild of gebakken. Ook lekker: tonijntartaar gekruid met aji panca, een chilipeper afkomstig van de Peruviaanse kust, of de “octopus in Peruviaanse stijl” geserveerd met zwarte truffelaardappelen en zwarte knoflook.

Waar? Victoria Regina Square 1, 1210 Sint-Joost-ten-Node
Wanneer? Van maandag tot en met vrijdag van 19 tot 23u en tijdens het weekend van 19u tot middernacht
thehoxton.com

Omdat het oog ook wat wil: Bombay BBQ

Bombay BBQ
Bombay BBQ

Het nieuwste adres in de buurt van Flagey zorgt nu al voor opschudding. Waarom? Omdat het, zodra u binnenstapt, meteen lijkt of u ergens in een steegje in Mumbai terechtgekomen bent. U mag zich verwachten aan kleurrijke neonlichten, extravagante posters, felgekleurde schilderijen, klimplanten en straatmeubilair. Hier wordt de Indiase keuken herontdekt in een vrolijke sfeer. De nadruk ligt op Indiase barbecue en streetfood. Probeer een Queen La Tikka (gegrilde tandoori kippenbil, koolsla met zachte chilipeper, tamarindesaus en mango masala mayo) of een Bombay Bad Boy (100% lamsgehakt met Indiase kruiden). Er is ook een heel scala aan veganistische en visgerechten verkrijgbaar. U maakt het overigens net zo pikant als u zelf wilt, dus geen paniek.

Waar? Elsensesteenweg 280, 1050 Elsene
Wanneer? Van woensdag tot en met zondag van 18 tot 22u
missionmasala.be

Kline
Kline

Voor een nieuwe definitie van gastronomie: Kline

Kline is gevestigd in één van de ‘food’ straten van de hoofdstad, op een steenworp van de Nightshop wijnbar, en is het geesteskind van twee gevestigde chef-koks: Nico Corbesier van Les Éleveurs in Halle en Katrien Vantomme die haar sporen verdiende bij Beaucoup Fish en Côté Jardin. De inrichting is minimalistisch en de nadruk ligt op wat er op het bord komt. Een korte kaart met 11 gerechten: cold en fresh of hot & heavy. Wat we precies allemaal aten, is moeilijk te beschrijven, want de combinaties zijn zo opmerkelijk en de originele smaken zo verleidelijk dat u enkel nog een keer wilt terugkomen. Alles is zo lekker dat het te snel op is. Zowat 100% lokaal, biologisch en om te delen.

Waar? Vlaanderenstraat 162, 1000 Brussel
Wanneer? Van woensdag tot en met vrijdag van 12 tot 14u30 en van 18u30 tot 2u30. Op zaterdag van 16 tot 22u30.

Op reis naar Seoel: Anju

Anju
Anju

Op 26 mei opende Anju zijn deuren in een discreet steegje tegenover het mooie Loixplein. De kaart is van de hand van Sang Hoon, maar als executive chef heeft Victor des Roseaux de leiding over de keuken. Wat staat er op het menu? Ongedwongen Koreaanse gerechten om te delen. De recepten, die rechtstreeks geïnspireerd zijn door de reizen van de met twee Michelinsterren bekroonde chef-kok doorheen Korea, zitten vol referenties en herinneringen. Authenticiteit en gedeelde gezelligheid troef, twee pijlers in de Koreaanse keuken. Lees: Koreaanse sharing-food, maar met zo lokaal mogelijke producten. Een aanpak die chef Degeimbre al voorstond in zijn zaak in L’air du temps, zijn tweesterrenzaak in Liernu. Het menu evolueert met de seizoenen en neemt de gasten mee op verkenning doorheen de Koreaanse keuken buiten de grote klassiekers met gemarineerd rundvlees, bibimbap en kimchi. Onze favoriet? Yukhoe (Koreaanse rundertartaar), pittig gesauteerde octopus, hoe (rauwe vis met zeewier en pindasaus) of de verrassende pajeon (Koreaanse pannenkoekjes met seizoensgroenten en kimchi).

Waar? Bronstraat 73, 1060 Sint-Gillis
Wanneer? Van woensdag tot en met zaterdag, ’s middags en ’s avonds
www.anju.be