Thierry Goor, leider van de groep...
Be Horeca

Succesverhalen: Thierry Goor, leider van de groep...

 

Als meervoudige ondernemer en geïnspireerde conceptbedenker creëerde deze gedreven optimist zopas FOX, een ‘funky food’ market met twaalf soorten ‘streetonomie’ in het iconische gebouw van de Royale Belge.

Fox Brussels
Fox Brussels

"We zitten in moeilijke tijden en het is van vitaal belang om je stoutste dromen waar te maken. We willen dat Brussel wakker wordt, we willen een te gekke food market”, aldus Thierry Goor op 25 mei bij de opening van Fox.

Op businessscholen zou de carrière van Thierry Goor een mooie manier kunnen zijn om aan te tonen dat drive en enthousiasme de belangrijkste drijfveren zijn voor een succesvolle onderneming. Het is dan ook onbegonnen werk om alle etappes van zijn atypische carrière op te sommen. Ze omvat successen en mislukkingen – van vastgoed tot de uitgave van sportbladen, via marketing en de oprichting van meerdere communicatiebedrijven, waarvan er één zelfs beursgenoteerd was. Thierry Goor had geen uitgestippeld carrièreplan, maar koos ervoor om met een opmerkelijke goede neus te surfen op kansen en markttrends.

Zijn nieuwste geesteskind dat hij bedacht in samenwerking met zijn partner Pascal Van Hamme, is het perfecte antwoord op nieuwe verlangens die leven bij de consument. Het bevat alle essentiële ingrediënten – een gedeelde en veelzijdige culinaire ervaring, de kans om vriendelijke Top Chefs te ontmoeten en met hen te praten, feestjes die om 22u beginnen met een DJ die iedereen aan het dansen krijgt,… Voeg daarbij de flexibiliteit van het dagelijkse beheer, het delen van de opzetkosten en de garantie dat de chefs heel snel mensen kunnen aantrekken, en het is overduidelijk waarom jonge chefs deel willen uitmaken van het avontuur.

Fox Brussels
Fox Brussels

Fox omvat maar liefst 12 culinaire formules, met keukens uit meerdere culturen: Koreaans met Bap & dak, vis en schaaldieren bij Coast, op smaak gebracht met truffels bij Le Comptoir de la Truffe noire, op het terras met een heuse asado geanimeerd door Logan Depuydt -Top Chef 2022, “lovas” met César Lewandowski, kandidaat-Top Chef 2023, Amerikaans met de burgers van Manhattn’s, onder leiding van de broers Vandermeulen, Italiaans met mozza en Napolitaanse pizza’s, de Mexicaanse taqueria-versie van sterrenchef Yves Mattagne en diens rechterhand Basile Huvelle met Roca, Japans met Roru, Israëlisch met Sababa en zijn Israëlische Topchef, Grieks met Soil en tot slot Kawa Club met een assortiment koffie en ijs. Niet onbelangrijk: het terras biedt plaats aan 300 couverts. Elke dag, van 12 tot 12.

Cijfers

  • 100 nieuwe jobs
  • 1500 klanten/dag
  • 12 stands
  • 2 jaar projectontwikkeling
  • 4200 vergaderuren

Thierry Goor en Pascale Van Hamme, medeschepper van Fox
Thierry Goor en Pascale Van Hamme, medescheppers van Fox

Drie vragen aan Thierry Goor

Wat onderscheidt Fox van de rest?

Ten eerste heeft Fox een terras met 300 zitplaatsen aan het water, één van de grootste in Brussel… Het is volledig beglaasd, met uitzicht over het water, wat een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Ook de bediening is superieur, met een bijzondere nadruk op de ontvangst van de klanten om ervoor te zorgen dat iedereen gemakkelijk een plekje kan vinden! Op het gebied van eten is het een echte kweekvijver voor talent, die ruimte biedt aan jonge mensen naast gerenommeerde chefs zoals Yves Mattagne, die zijn nieuwe Latino-concept ‘ROCA’ presenteert, en dat alles tegen prijzen die kloppen. Fox is gemakkelijk te bereiken omdat het aan de zuidelijke rand van Brussel ligt, en dus niet midden in het stadscentrum. Naast openbaar vervoer (stopt voor de deur) en de fietssnelweg (tegenover Fox), zijn er 300 ondergrondse parkeerplaatsen. Er is speciale aandacht voor gezinnen, met elk weekend en op feestdagen een brunch. En last but not least: het is niet uitgesloten dat avonden uitdraaien op een stevig feestje. We willen dat Fox DE funky foodmarkt wordt.

Hoe is de selectie van de twaalf restaurants gebeurd?

Het was duidelijk, we wilden een hechte groep, met een paar voorwaarden: de kwaliteit van de chefs, de constante zoektocht naar nieuwigheden, gastronomische hoogstandjes… een culinaire reis.

Welke andere evenementen zijn er naast het food court?

Er zal een breed scala aan evenementen zijn, van een vintage- tot een plantenmarkt, maar ook kinderactiviteiten op woensdagmiddag en zondag. Weekendbrunches en feestdagen, die we graag tot een must zouden transformeren, omdat ze gemakkelijk en divers zijn, en niet te vergeten andere leuke verrassingen om te ontdekken.

www.fox.brussels