Horeca Academy Brussels
Opleiding

Be-Formation: De Horeca Academie Brussel verandert haar formule voor het nieuwe schooljaar

 

De Horeca Academy Brussels werd opgericht door de Federatie Horeca Brussel en de EFP om horecaprofessionals de kans te bieden hun culinaire en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Voor de start van het nieuwe schooljaar vindt de Horeca Academy Brussels zichzelf opnieuw uit. Hou je messen klaar!

 

Masterclasses voor restaurateurs

Horeca staat synoniem voor passie, creativiteit en een oprechte toewijding aan klanttevredenheid. In een voortdurend veranderende wereld is het essentieel om open te blijven staan voor leren en innoveren. Dat is precies wat de Horeca Academy Brussels nastreeft. Haar doel? Horecaprofessionals helpen om hun culinaire en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen via praktische en theoretische opleidingen.

Een van de kenmerken van de Horeca Academy Brussels is de aanpak waarbij experts worden uitgenodigd om hun know how te delen met de deelnemers. De eerste edities waren er chefs met Michelinsterren of die prijzen hadden gewonnen voor hun keuken, zoals Yves Mattagne (La Villa Lorraine**), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*), Giovanni Bruno (Senzanome*), Benoît Neusy (L’impératif*), Elliott van de Velde (Entropy) en Christophe Hardiquest (Menssa).

 

Een nieuwe aanpak

Dit najaar doet de Horeca Academy Brussels een beroep op professionals met de meest geavanceerde expertise in hun vakgebied. Zij zullen hun kennis delen om horecaprofessionals de tools te geven die ze nodig hebben om te evolueren, hun bestaande klantenkring te behouden, nieuwe klanten aan te trekken en hun zaak te laten groeien. Het doel is om van chef-koks ondernemers te maken, om hen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en te floreren in een steeds competitievere horecamarkt.

De Horeca Academy Brussels is veel meer dan een opleiding. Het is een kans om te creëren, te innoveren en bij te dragen tot de uitstraling van de Belgische en Brusselse gastronomie. Het biedt professionals de kans om hun vaardigheden te perfectioneren, nieuwe wegen in te slaan en op de hoogte te blijven van de laatste trends om hun zaak een boost te geven. Het is een uitgelezen kans om jezelf letterlijk en figuurlijk te voeden.

 

Terug naar school-programma

Op maandag 25 september zijn twee experts uitgenodigd om hun kennis met de deelnemers te delen. Eerst zal Anaïs Gaudemer, bloempatissier van Cokoa, de basisprincipes van gastronomisch patisserie aanleren en zo nieuwe dessertmogelijkheden openen voor Brusselse etablissementen. Vervolgens zal Tania Shamshur, van Edgar’s Flavors bar, de toegevoegde waarde van een goed ontworpen cocktailmenu in een horecagelegenheid uitleggen.

  • 8.30u : Welkomstwoord en ontbijt
  • 9u: Opstelling en demonstratie door patissier Anaïs Gaudemer
  • 12u: Lunch met de chef-kok
  • 13u: Ondernemerstraining met bartender Tania Shamshur: de toegevoegde waarde van een cocktailmenu in een horecagelegenheid
  • 14u – 16u : Demonstratie, nabespreking en vraag en antwoord

Op maandag 16 oktober deelt Top Chef Arnaud Delvenne zijn geheimen als thuiskok of bedrijfskok voor een geslaagd evenement, waarbij gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan. Lucie Van Damme van communicatiebureau Slurp Co, gespecialiseerd in eten en drinken, legt de deelnemers uit hoe ze een evenement kunnen promoten op Instagram.

 

Praktische informatie

De opleidingen van Horeca Academy Brussels worden aangeboden aan een aantrekkelijke prijs zodat ze geen belemmering vormen voor professionals in de horeca. De prijs van een masterclass bedraagt €90 (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel (vraag uw kortingscode via e-mail naar secretariat@fedhorecabruxelles.be), €130 (incl. btw) voor niet-leden en gratis voor drie laatstejaarsstudenten van het EFP in het volwassenenonderwijs – restaurateur/cateraar (geselecteerd op basis van een motivatiebrief). De masterclasses vinden plaats in het EFP, Rue de Stalle 292B – 1180 Ukkel.

Registreer nu op https://horeca-academy.brussels/