Be Horeca Opleidingen

Be-Formation : Recept met ster

 

U bent chef, hulpkok, op leercontract in de keuken of in de zaal en wenst uw culinaire kennis en uw ondernemerstalent te versterken? De twee Brusselse instellingen hierna organiseren opleidingen voor horecaprofessionals.

Horeca Academy Brussels
De Horeca Academy Brussels is in 2023 terug met een nieuwe reeks masterclasses van het hoogste niveau.

Horecaprofessionals houden zich best klaar. Na Yves Mattagne (La Villa Lorraine**), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*), Giovanni Bruno (Senzanome*) en Benoît Neusy (L’Impératif*), keert de Horeca Academy Brussels deze maand april 2023 terug met een uitzonderlijk panel.

Deze opleidingen die georganiseerd worden door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met de EFP, combineren praktijk en theorie tijdens een dag in het teken van specifieke thema’s. Na een welkomstontbijt vanaf 8u30 scharen de deelnemers zich achter het fornuis voor de mise en place. Na de lunch volgt een sessie van een uur rond ondernemerschap, waarna iedereen de handen uit de mouwen steekt in de keuken bij de gastchef.

À la carte

Neem uw agenda erbij! Op 17 april 2023 is Elliott Van de Velde, de chef van restaurant Entropy, te gast in de keuken van EFP. De workshop is gewijd aan een alternatieve opvatting van voeding. Het ondernemersluik van de dag gaat over duurzame ontwikkeling en circulaire economie in de horeca. Latere edities zullen grote namen als Christophe Hardiquest (Menssa), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps**) en Isabelle Arpin* verwelkomen, hebben we gehoord.

 

Praktische info

De opleidingen van de Horeca Academy Brussel worden aangeboden voor een aantrekkelijke prijs die geen belemmering vormt voor horecaprofessionals die de ambitie hebben om te evolueren, hun vaardigheden te ontwikkelen en bij te dragen aan de uitstraling van de Belgische en Brusselse gastronomie. De prijs van een masterclass bedraagt € 90 incl. btw voor leden van de Federatie Horeca Brussel, € 130 incl. btw voor niet-leden en is gratis voor drie laatstejaars EFP-leerlingen, in de opleiding voor volwassenen restaurateur / cateraar (geselecteerd op basis van hun motivatiebrief). Bent u lid van de Federatie Horeca Brussel? Vraag dan uw kortingscode door te mailen naar secretariat@fedhorecabruxelles.be

De masterclasses vinden plaats op de site van de EFP, Stallestraat 292B – 1180 Ukkel.

Info en inschrijvingen op www.horeca-academy.brussels.

 

Horeca Forma Be Pro
Vooruitgaan in uw vak, uw CV verrijken, uw expertise verruimen,… het kan allemaal dankzij de gratis opleidingen van Horeca Forma Be Pro!

Horeca Forma Be Pro, een initiatief van de sociale partners in de horecasector, wil mensen initiëren in het horecavak en ze ondersteunen, maar ook innoveren door activiteiten te ontwikkelen die verband houden met de opleiding en ontwikkeling van alle huidige en toekomstige horecaprofessionals en -ondernemers.
De aangeboden opleiding bereidt deelnemers via uitwisseling en experimenten voor op de horeca van morgen. Het uiteindelijke doel is om de tewerkstelling van de Brusselaars in deze sector stimuleren.

À la carte

Alle horecaberoepen zijn vertegenwoordigd, ongeacht de functie of het soort bedrijf. De lesgevers zijn professionals in hun vakgebied en helpen de cursisten om de tools en best practices die ze aanleren toe te passen op hun situatie.

Veiligheid, koken, management, persoonlijke ontwikkeling… Ontdek het volledige opleidingsaanbod op de website www.horecaformabepro.be

Praktische informatie

Een professionele training bij Horeca Forma Be Pro is gratis. De toegang is onbeperkt voor werknemers in de horecasector (paritair comité 302), (toekomstige) bedrijfsleiders, alle werkzoekenden vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn bij Actiris en actief op zoek zijn naar een job in de sector, maar ook voor mensen die ingeschreven zijn in trajecten zoals “artikel 60” of ECOSOC. Inschrijving kan door de werknemer zelf of door zijn bedrijf.

Info en inschrijvingen op www.horecaformabepro.be.