Opleiding

Horeca Academy Brussels: een vierde editie tussen land en zee

Drie keer zonder vier! De Horeca Academy Brussels keert deze maandag 16 januari 2023 terug voor een uitzonderlijke masterclass met chef Benoît Neusy van het sterrenrestaurant L’impératif*.

Benoît Neusy, L'Impératif
Benoît Neusy, L’Impératif

Ben je kok, commis, in de keuken, in de eetzaal, leerling… en wil je je culinaire en ondernemersvaardigheden verder ontwikkelen? Neem deel aan de vierde masterclass van de Horeca Academy Brussels op maandag 16 januari 2023. Deze opleidingen, georganiseerd door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met de EFP, nodigen de grootste chefs uit de keuken uit om hun knowhow te delen met 12 professionals uit de horecasector.

Na Yves Mattagne (La Villa Lorraine*), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*) en Giovanni Bruno (Senzanome*) is het nu de beurt aan chef Benoît Neusy (L’impératif*) om de technieken waarvoor hij bekend staat te delen. Op het menu? Food pairing en land en zee combinaties. Na een demonstratie door de gastkok gaan de deelnemers achter het fornuis.

De praktische masterclass wordt aangevuld met een ondernemerstraining over de grondbeginselen van restaurantmanagement. Deze keer ligt de nadruk op menu-engineering en kostenbesparingsmethoden.

Programma

  • 9h : Ontvangst en ontbijt
  • 10h : Opstelling en demonstratie door chef-kok Benoît Neusy
  • 12h : Lunch
  • 13h30 : Ondernemersopleiding: menu-engineering en kostenbesparingsmethoden
  • 15h30 – 17h30 : Praktische workshop

Praktische informatie

De Horeca Academy Brussels opleidingen worden aangeboden aan een aantrekkelijke prijs zodat ze geen belemmering vormen voor professionals uit de horeca die willen evolueren, hun vaardigheden willen ontwikkelen en willen bijdragen tot de uitstraling van de Belgische en Brusselse gastronomie. De prijs van een masterclass bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel (vraag uw kortingscode per e-mail aan secretariat@fedhorecabruxelles.be), 130 euro (incl. btw) voor niet-leden en gratis voor drie laatstejaarsstudenten van de EFP, in het volwassenenonderwijs – restaurateur / traiteur (geselecteerd op basis van een motivatiebrief). De masterclasses vinden plaats op de EFP-site, Stallestraat 292B – 1180 Ukkel.

 

Inschijvingen op www.horeca-academy.brussels