Horeca Federatie Brussel Nieuws Opleiding Be-Formation: De Horeca Academie Brussel verandert haar formule voor het nieuwe schooljaar
Opleiding

Be-Formation: De Horeca Academie Brussel verandert haar formule voor het nieuwe schooljaar

Horeca Academie Brussel

 

De Horeca Academy Brussels werd opgericht door de Federatie Horeca Brussel en de EFP om horecaprofessionals de kans te bieden hun culinaire en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Voor de start van het nieuwe schooljaar opent de Horeca Academy Brussel haar deuren voor nieuwe studenten. Hou je messen klaar!

 

Masterclasses voor restaurateurs

Be-vorming
Be-vorming

Horeca staat synoniem voor passie, creativiteit en klanttevredenheid. In een voortdurend veranderende wereld is het essentieel om open te staan voor nieuwe ideeën en innovatie. Daarom is de Horeca Academie Brussel nastreeft. Waar gaat het om? Horecaprofessionals helpen je om je culinaire en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen door middel van praktische en theoretische begeleiding.

Een van de kenmerken van de Horeca Academie Brussel is de aanpak waarbij experts worden uitgenodigd om hun know how te delen met de deelnemers. De eerste edities waren er chefs met Michelinsterren of die prijzen hadden gewonnen voor hun keuken, zoals Yves Mattagne (La Villa Lorraine**), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*), Giovanni Bruno (Senzanome*), Benoît Neusy (De gebiedende wijs*), Elliott van de Velde (Entropie) in Christophe Hardiquest (Menssa).

 

Be-vorming

Een nieuwe aanpak

Dit najaar doet de Horeca Academie Brussel een beroep op professionals met de meest geavanceerde expertise in hun vakgebied. Zij zullen hun kennis delen om horecaprofessionals de tools te geven die ze nodig hebben om te evolueren, hun bestaande klantenkring te behouden, nieuwe klanten aan te trekken en hun zaak te laten groeien. Het gaat erom leiders te maken van hun klanten, hen te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hen te vleien in een sterk concurrerende tuinbouwmarkt.

Van Horeca Academie Brussel is veel meer dan een opleiding. Het is een kans om te creëren, te innoveren en bij te dragen tot de uitstraling van de Belgische en Brusselse gastronomie. Het biedt professionals de kans om hun vaardigheden te perfectioneren, nieuwe wegen in te slaan en op de hoogte te blijven van de laatste trends om hun zaak een boost te geven. Dit is een geweldige manier om jezelf uit te drukken in woord en beeld.

 

Terug naar school-programma

Be-vorming

Op maandag 25 september zijn twee experts uitgenodigd om hun kennis met deelnemers te delen. Eerst zal Anaïs Gaudemerbloempatissier van Cokoade basisprincipes van gastronomische patisserie aanleren en zo nieuwe dessertmogelijkheden openen voor Brusselse etablissementen. Vervolgens zal Tania Sjamsjoervan Edgars smaken bar, de toegevoegde waarde van een goed ontworpen cocktailmenu in een horecagelegenheid uitleggen.

  • 8.30u : Welkomstwoord en ontbijt
  • 9u: Opstelling en demonstratie door patissier Anaïs Gaudemer
  • 12u: Lunch met de chef-kok
  • 13u: Ondernemerstraining met bartender Tania Shamshur: de toegevoegde waarde van een cocktailmenu in een horecagelegenheid
  • 14u - 16u : Demonstratie, nabespreking en vraag en antwoord

Op maandag 16 oktober deelt Top Chef Arnaud Delvenne zijn geheimen als thuiskok of bedrijfskok voor een geslaagd evenement, waarbij gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan. Lucie Van Damme van communicatiebureau Slurp Co, gespecialiseerd in eten en drinken, legt de deelnemers uit hoe ze een evenement kunnen promoten op Instagram.

 

Be-vorming

Praktische informatie

De opleidingen van Horeca Academie Brussel worden aangeboden aan een aantrekkelijke prijs zodat ze geen belemmering vormen voor professionals in de horeca. De voordelen van een masterclass zijn onder andere €90 (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel (vraag uw kortingscode via e-mail naar secretariat@fedhorecabruxelles.be), €130 (incl. btw) voor niet-leden en gratis voor drie laatstejaarsstudenten van het EFP in het volwassenenonderwijs - restaurateur/cateraar (geselecteerd op basis van een motivatiebrief). De masterclasses vinden plaats in het EFP, Rue de Stalle 292B - 1180 Ukkel.

Registreer nu op https://horeca-academy.brussels/

Mobiele versie afsluiten