Nieuws

Drie horecaruimtes te exploiteren in de toekomstige "Belgian Beer World" op de Beurs van Brussel!

Concessie voor de horecaruimten van de Beurs

Het Autonoom Gemeentebedrijf Beurs-Beurs (AGB) is op zoek naar een of meerdere horecaprojecten in het Beursgebouw in Brussel. De uiterste datum voor de ontvangst van de offertes is 15 september 2022 om 12.00 uur.

Deze horecaprojecten moeten duurzaam zijn en een positieve invloed hebben op de buurt en de gebruikers van het gerenoveerde gebouw, zodat het een aantrekkelijke plaats wordt die bijdraagt tot het behoud van een kwalitatief hoogstaand sociaal en/of cultureel aanbod. Alle informatie vindt u op https://www.bruxelles.be/concession-bourse

OPP.BourseBeurs@brucity.be is het contactpunt voor alle vragen.

Attentie ; de offertes moeten uiterlijk op 15 september 2022 om 12.00 uur per e-mail worden toegezonden aan OPP.BourseBeurs@brucity.be

-> Zoek alle voorwaarden uit voor de exploitatie van deze drie kavels. 

De horecaruimten in het project (zoals toegestaan door de ontvangen stedenbouwkundige en milieuvergunningen) zijn als volgt:

Perceel 1:

  • Restaurant GV+1 (twee zalen) >> 218 m²
  • Keuken restaurant GV+0 >> 73 m²
  • Opslagruimte restaurant GV+0 >> 29 m² en GV+1 >> 8 m²
  • Sanitair restaurant GV+1 >> 27 m²
  • De catering tijdens de evenementen wordt verzorgd.

Er is bepaald dat de keuken van het restaurant zal worden ingericht door de RCA Bourse – Beurs met het oog op de concessie van de ruimte, met dien verstande dat de concessiehouder voorstellen voor de inrichting zal kunnen doen.

Perceel 2:

  • Brasserie op +1 (vestibule niet inbegrepen) >> 143 m²
  • Reserve op -1 voor brasserie van +1 >> 38 m²
  • Openbare toiletten in de Beurs GV+0 >> 63 m²

Perceel 3:

  • Skybar (binnen en buiten technische kern) >> 280 m² (355 m² met kern)
  • Koelruimte Skybar op GV+3 >> 17,7 m² en op GV+4 >> 9,2 m²
  • Sanitair Skybar op GV+3 >> 53 m²
  • Skybar (terras) >> 558 m²

Regelmatigheid van de offerte

Perceel 1:

De minimumeisen waaraan de offerte moet voldoen, zijn de volgende:

1. Link met de activiteiten ter plaatse

• Een keuken van het type “kleine gerechten” die verwachte bezoekers en buurtbewoners de
mogelijkheid biedt om binnen hun budget te eten;
• Een keuken in verband met de activiteiten die zullen plaatsvinden in het Beursgebouw dat is
verbouwd tot Belgian Beer World.
• In voorkomend geval, een bierassortiment dat het aanbod weerspiegelt met een maximale
diversiteit en evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

• Minstens 40% van de producten komt uit België, en deze worden vermeld op de menukaart
van het restaurant;
• Papierproducten (servetten (indien geen stoffen), placemats (indien geen stoffen placemats
of tafellakens), toiletpapier, enz.) zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of dragen
een milieukeurmerk;
• Kraanwater wordt voorzien als gratis drankje.

3. Afvalbeheer

• Individuele verpakkingen (ketchup, mayonaise, suiker, enz.) zijn niet toegestaan;
• Geen niet-biologisch afbreekbaar wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
• Invoering van een streng systeem voor afvalsortering, met name van voedselafval.

4. Voedselverspilling

• De mogelijkheid om restjes mee te nemen staat op het menu vermeld. Het aanbod en de
hoeveelheden moeten worden aangepast aan het doelpubliek. Vooral aan de aanbodzijde is
het belangrijk na te denken over het gewenste soort catering.

5. Koolstofvoetafdruk van het bord

• Ten minste één vegetarisch menu staat op de kaart vermeld.

Perceel 2:

De minimumeisen waaraan de offerte moet voldoen, zijn de volgende:

1. Band met de locatie

• Dranken die verband houden met de Belgische cultuur, gelet op het doel van de concessie.
• In voorkomend geval, een bierassortiment dat het aanbod weerspiegelt met een maximale
diversiteit en evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

• Omwille van het doel van de concessie (promotie van de Belgische cultuur in een gebouw dat
emblematisch is voor België) is minstens 90% van de producten afkomstig uit België, wat op
de kaart van de bar/het theesalon wordt vermeld;
• Papierproducten (servetten, placemats (indien geen stoffen placemats), enz.) zijn afkomstig
uit duurzaam beheerde bossen en/of dragen een milieukeurmerk;
• Kraanwater wordt voorzien als gratis drankje.

3. Afvalbeheer

• Individuele verpakkingen (suiker, melk, enz.) zijn niet toegestaan;
• Geen niet-biologisch afbreekbaar wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
• Strenge afvalsortering.

Perceel 3:

De minimumeisen waaraan de offerte moet voldoen, zijn de volgende:

1. Band met de locatie

• Drankjes in verband met de activiteiten die zullen plaatsvinden in het Beursgebouw dat is omgebouwd tot Belgian Beer Palace, waarbij de skybar de plaats is om te proeven na het
bezoek van het museumbezoek met betrekking tot de geschiedenis van het Belgisch bier (Belgian Beer World). Een glas is inbegrepen in het toegangsticket, wat een assortiment bieren impliceert dat het aanbod weerspiegelt met een maximale diversiteit en een evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

Vanwege het doel van de concessie (promotie van de Belgische cultuur in een gebouw dat emblematisch is voor België) is ten minste 90% van de producten afkomstig uit België, die zijn aangegeven op de kaart van de skybar;

• De drankjes zijn beperkt tot bier van het vat en biologische en/of fair trade frisdranken en sappen;• Papierproducten (placemats (indien geen stoffen placemats), enz.) zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of dragen een milieukeurmerk;
• Kraanwater wordt voorzien als gratis drankje.

3. Afvalbeheer

• Individuele verpakkingen zijn niet toegestaan;
• Geen niet-biologisch afbreekbaar wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
• Strenge afvalsortering.