Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Drie horecaruimtes te exploiteren in de toekomstige "Belgian Beer World" op de Beurs van Brussel!
Nieuws

Drie horecaruimtes te exploiteren in de toekomstige "Belgian Beer World" op de Beurs van Brussel!

Concessie voor de horecaruimten van de Beurs

Het Autonoom Gemeentebedrijf Beurs-Beurs (AGB) is op zoek naar een of meerdere horecaprojecten in het Beursgebouw in Brussel. De termijn voor de start van het aanbod is 15 september 2022 om 12.00 uur.

Deze projecten moeten een positieve invloed hebben op het werk en de gebruikers van het gebouw, aangezien zij een belangrijk onderdeel vormen van het sociale en culturele erfgoed. Alle informatie vindt u op https://www.bruxelles.be/concession-bourse

OPP.BourseBeurs@brucity.be is het aanspreekpunt voor alle zaken.

Attentie de offertes moeten uiterlijk op 15 september 2022 om 12.00 uur per e-mail worden toegezonden aan OPP.BourseBeurs@brucity.be

-> Controleer alle instructies voor het gebruik van deze twee niveaus. 

De horecaruimten in het project (zoals toegestaan door de ontvangen stedenbouwkundige en milieuvergunningen) zijn als volgt:

Perceel 1:

  • Restaurant GV+1 (twee zalen) >> 218 m²
  • Keukenrestaurant GV+0 >> 73 m²
  • Opslagruimte restaurant GV+0 >> 29 m² tot GV+1 >> 8 m²
  • Sanitair restaurant GV+1 >> 27 m²
  • De catering tijdens de evenementen wordt verzorgd.

Er is bepaald dat de keuken van het restaurant zal worden ingericht door de RCA Bourse - Beurs met het oog op de concessie van de ruimte, met dien verstande dat de concessiehouder voorstellen voor de inrichting zal kunnen doen.

Perceel 2:

  • Brasserie op +1 (vestibule niet inbegrepen) >> 143 m²
  • Reserveer op -1 voor brasserie van +1 >> 38 m²
  • Openbare toiletten in de Beurs GV+0 >> 63 m²

Perceel 3:

  • Skybar (binnen en buiten technische kern) >> 280 m² (355 m² met kern)
  • Koelruimte Skybar op GV+3 >> 17,7 m² en op GV+4 >> 9,2 m²
  • Sanitair Skybar op GV+3 >> 53 m²
  • Skybar (terras) >> 558 m²

Regelmatigheid van de offerte

Perceel 1:

De minimumeisen voor het uit te brengen aanbod zijn de volgende:

1. Verband met de activiteiten in het veld

- Een keuken van het type "kleine gerechten" die verwachte bezoekers en buurtbewoners de
mogelijkheid biedt om binnen hun budget te eten;
- Een keuken in verband met de activiteiten die zullen plaatsvinden in het Beursgebouw dat is
verbouwd tot Belgian Beer World.
- In voorkomend geval, een bierassortiment dat het aanbod weerspiegelt met een maximale
diversiteit en evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

- Minstens 40% van de producten komt uit België, en deze worden vermeld op de menukaart
van het restaurant;
- Papierproducten (servetten (indien geen stoffen), placemats (indien geen stoffen placemats
of tafellakens), toiletpapier, enz.) zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of gedragen
een milieukeurmerk;
- Kraanwater is beschikbaar als een gratis dienst.

3. Afvalbeheer

- Individuele verpakkingen (ketchup, mayonaise, suiker, enz.) zijn niet toegestaan;
- Geen niet-biologisch afbreekbare wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
- Invoering van een streng systeem voor afvalsortering, met naam van voedselafval.

4. Voedselverspilling

- De mogelijkheid van een maaltijd staat op het menu. Het aanbod en de
hoeveelheden moeten worden aangepast aan het doelpubliek. Vooral aan de aanbodzijde is
het belangrijk na te denken over het gewenste soort catering.

5. Koolstofvoetafdruk van het bord

- Ten minste één vegetarisch menu staat op de kaart vermeld.

Perceel 2:

De minimumeisen voor het uit te brengen aanbod zijn de volgende:

1. Band met locatie

- Dranken die verband houden met de Belgische cultuur, gelet op het doel van de concessie.
- In voorkomend geval, een bierassortiment dat het aanbod weerspiegelt met een maximale
diversiteit en evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

- Omwille van het doel van de concessie (promotie van de Belgische cultuur in een gebouw dat
emblematisch is voor België) is minstens 90% van de producten afkomstig uit België, wat op
de kaart van de bar/het theesalon wordt vermeld;
- Papierproducten (servetten, placemats (indien geen stoffen placemats), enz.) zijn afkomstig
uit duurzaam beheerde bossen en/of dragen een milieukeurmerk;
- Kraanwater is beschikbaar als een gratis dienst.

3. Afvalbeheer

- Individuele verpakkingen (suiker, melk, enz.) zijn niet toegestaan;
- Geen niet-biologisch afbreekbare wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
- Strenge afvalsortering.

Perceel 3:

De minimumeisen voor het uit te brengen aanbod zijn de volgende:

1. Band met locatie

- Drankjes in verband met de activiteiten die zullen plaatsvinden in het Beursgebouw dat is omgebouwd tot Belgian Beer Palace, waarbij de skybar de plaats is om te proeven na het
bezoek van het museumbezoek met betrekking tot de geschiedenis van het Belgisch bier. Een glas is inbegrepen in het toegangsticket, wat een assortiment bieren impliceert dat het aanbod weerspiegelt met een maximale diversiteit en een evenwicht tussen de Belgische brouwers die aan het project deelnemen.

2. Verantwoordelijk inkopen

Vanwege het doel van de concessie (promotie van de Belgische cultuur in een gebouw dat emblematisch is voor België) is ten minste 90% van de producten afkomstig uit België, die zijn aangegeven op de skybar kaart;

- De drankjes zijn beperkt tot bier van het vat en biologische en/of fair trade frisdranken en sappen;- Papierproducten (placemats (indien geen stoffen placemats), enz.) zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of dragen een milieukeurmerk
- Kraanwater is beschikbaar als een gratis dienst.

3. Afvalbeheer

- Individuele verpakkingen zijn niet toegestaan;
- Geen niet-biologisch afbreekbare wegwerpservies indien het voorgestelde servies wel
wegwerpbaar is;
- Strenge afvalsortering.

Mobiele versie afsluiten