Nieuws

De hal D van de Vroegmarkt van Brussel werd deze maandag 25 april 2022 vernoemd naar de Brusselse chef Pierre Wynants

669views

(Foto krediet – hoofdfoto Fédération Horeca Bruxelles – Vanille Dujardin – Boven – Mabru / François de Ribaucourt)

De hal D van de Vroegmarkt van Brussel werd deze maandag 25 april 2022 vernoemd naar de Brusselse chef Pierre Wynants.

Eén van de vijf hallen van de Vroegmarkt van Brussel werd vanochtend, in eerbetoon aan Pierre Wynants, één van de meest bekroonde sterrenchefs van de hoofdstad, herdoopt. Derde generatie aan het hoofd van het restaurant Comme Chez Soi, in het hartje van Brussel, bracht Pierre
Wynants 45 jaar door in de keuken van deze instelling die in 1926 werd opgericht door zijn grootvader
Georges Cuvelier, onder de naam “Chez Georges”. Het restaurant nam zijn huidige naam een paar maanden later en verhuisde in 1936 van Maurice Lemonnierlaan naar het Rouppeplein.

De restaurant kreeg zijn eerste ster in 1953, met chef-kok Louis Wynants. Onder Pierre Wynants ontving hij zijn tweede ster in 1966, gevolgd door een derde in 1979.

Het is in 2006 dat hij de fakkel doorgeeft aan zijn schoonzoon, Lionel Rigolet en zijn dochter Laurence, die
alles in het werk stellen om deze familiale succes story, die binnenkort zijn 100e verjaardag zal vieren, te
bestendigen.

Vandaag de dag blijft Pierre Wynants de kleuren van het Belgische gastronomische erfgoed laten zien, met name door de Mastercooks of Belgium, een vereniging die hij in 1980 heeft opgericht naast chef-kok Pierre Romeyer.

De hal D van de markt, gebouwd in 1984, gewijd aan uitzonderlijke groenten en fruit draagt voortaan de
naam van de beroemde kok Pierre Wynants. Een groot paneel op de blauwe voorgevel van de hal, alsook een gedenkplaat werden onthuld met de naam Pierre Wynants, in aanwezigheid van Philippe Close, burgemeester van Brussel, Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken en vele andere beroemde chef-koks zoals Lionel Rigolet natuurlijk, JeanPierre Bruneau, Freddy Vandecasserie en andere beroemde persoonlijkheden van de gastronomie.

De voorzitter Sevket Temiz en de directeur van de vzw Mabru, Laurent Nys profiteren van deze inhuldiging om de uitzonderlijke carrière van Pierre Wynants te begroeten, een symbolische Brusselse chef die altijd de kleuren van de Belgische gastronomie over het hele land en over de grenzen heen heeft gedragen.