CoronavirusSector

Thierry Goor ; “ Voorsprong voor de cateringsector bij de bestrijding van het coronavirus!

1.4Kviews

Sinds het begin van de crisis in verband met het Coronavirus zoekt de Horecafederatie Brussel naar oplossingen om de horecabedrijven in staat te stellen hun werkzaamheden voort te zetten. Begin 2022 blijft luchtfiltering de voor de hand liggende oplossing om sluiting of verscherping van de maatregelen ten aanzien van de horecasector te voorkomen.

Daartoe heeft de Federatie samengewerkt met Deltrian - de specialist op het gebied van luchtfiltratie - om kwaliteitsfiltratieapparatuur te ontwikkelen die geschikt is voor de horecasector en toegankelijk is voor het grote publiek.

Om deze toestellen te valideren werden tests op ware grootte uitgevoerd in het restaurant "Comme chez soi", in de levensmiddelenmarkt "Wolf", in het café "l'Archiduc" en in de discotheek "Le Fuse". Het gaat om emblematische Brusselse etablissementen, maar vooral om atypische etablissementen, waardoor deze test representatief is voor de diversiteit van de horecasector.

De Foodmarket Wolf en de "Fuse" hebben de tijd genomen om uit te leggen wat de toegevoegde waarde van ventilatie voor hen is.

 

De resultaten bewijzen dat deze systemen, samen met de CST, de vaccinatie en een subsidie van 10 miljoen voor de installatie van deze apparaten, onze sector veiliger zullen maken en ons in staat zullen stellen onze klanten in alle veiligheid te ontvangen. Deze studies, die zijn uitgevoerd in samenwerking met de Belgische onderneming Deltrian, zullen dus de gezondheidsveiligheid in onze vestigingen garanderen.