CoronavirusJuridische informatie

Horeca: Akkoord over de verlenging van de herstelpremie in Brussel!

1.47Kviews

De Horecafederatie Brussel en het kabinet van de Staatssecretaris Barbara Trachte een overeenkomst bereikt om de stimuleringssteun aan de sector te ondersteunen en uit te breiden. 

Na de Codeco van 26 november laatstledenStaatssecretaris Barbara Trachte een ontmoeting gehad met de Horeca Federatie Brussel. Na intensieve vergaderingen zijn zij het eens geworden over een verlenging van de steun aan Horecabedrijven die hun NBB-balans te laat, maar vóór 25/11/21 (sluitingsdatum van de steunaanvraag) hebben ingediend 

Deze bedrijven hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen. Het bestuur Economie en Werkgelegenheid van Brussel zal de aangiften vergelijken en de ondernemers automatisch vergoeden. 

Steun voor de nachtwereld 

Ook de uitgaanssector, die na 18 maanden sluiting en amper 50 dagen heropening opnieuw zijn deuren heeft moeten sluiten, zal van deze verlenging profiteren. Hierdoor zullen nachtclubs die hun balansen te laat hebben ingediend, opnieuw steun kunnen aanvragen.  

Binnenkort zal een speciaal portaal voor hen worden opgezet en als aan de voorwaarden is voldaan, zullen zij de stimuleringssteun kunnen krijgen, bovenop de compensatie van de 1 miljoen euro die de staatssecretaris onlangs aan de horecasector heeft toegekend. 

Verdere steun zal nodig zijn 

Deze uitbreiding wordt ook gesteund door de hele Brusselse regering, die een echte ramp voor de sector wil voorkomen. 

"L’impact économique de la crise sanitaire est inouï. Touchés par d’incessantes fermetures ou par une baisse drastique du chiffre d’affaires (estimée à plus de 50%), le secteur a du mal à maintenir la tête hors de l’eau. C’est pourquoi nous poursuivons les discussions afin de trouver, avec Madame Trachte en de Brusselse regering, andere wegen van steun"zegt Fabian Hermans, voorzitter van de Horecafederatie Brussel.