Giovanni Bruno © Senzanome
Nieuws Formation

Horeca Academy Brussels: een derde master class

Bent u een horecaprofessional die zich wil blijven ontwikkelen met de grote namen uit de gastronomie? Op maandag 5 december 2022 neemt Giovanni Bruno van de Senzanome* de keukens van de Horeca Academy Brussels onder zijn hoede voor een exclusieve master class.

Opgericht door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met het EFP, keert de Horeca Academy Brussels deze maandag 5 december 2022 terug voor een derde masterclass in de sterren. Na de chefs Yves Mattagne en Alexandre Dionisio is het de beurt aan Giovanni Bruno van het restaurant Senzanome* om zijn knowhow te delen met 12 professionals uit de horeca. Op het menu? De zoete en hartige hevel! Na een demonstratie door de gastkok gaan de deelnemers achter het fornuis om hun kennis in praktijk te brengen.

De culinaire workshop wordt aangevuld met een ondernemerstraining waarin de grondbeginselen van restaurantmanagement aan bod komen. “Als koken een kunst is die je moet beheersen, dan is het beheren van een zaak een uitdaging die je moet aangaan“, legt Alexandre Dionisio uit. Deze keer ligt de nadruk op het vaststellen van de verkoopprijzen.

Programma

  • 10:00 – 12:00: Opstelling en demonstratie door chef-kok Giovanni Bruno
  • 13h30 – 15h30 : Ondernemersopleiding: bepaling van de verkoopprijzen – Analyse van de begrippen “Food Cost” en “Beverage Cost”.
  • 15h30 – 17h30 : Praktische workshop

En wat daarna?

De benoeming is gegeven op 16 januari 2023 met Benoit Neusy! De chef van het restaurant Impératif*, gelegen in het kasteel in het hart van het domein van Arondeau, zal zijn kennis delen over het combineren van gerechten en overeenkomsten tussen land en zee. De theoretische opleiding heeft betrekking op menu engineering en kostenbesparingsmethoden.

 

Informatie en inschijvingen op www.horeca-academy.brussels

De prijs van een master class bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel, 130 euro (incl. btw) voor niet-leden en gratis voor drie laatstejaarsstudenten van de EFP, in het volwassenenonderwijs – restaurateur / traiteur (geselecteerd op basis van een motivatiebrief).