FAQ
Wat moet je weten voor je in de horeca begint?
- Hoe kom je aan je horecaondernemingsplan?
- Hoe kom je in de horeca terecht? Hoe kom ik in de horeca terecht?
- Wat is een handelsteller? Wat zijn de rollen van de belanghebbenden?
- Hoe werkt het met de merkstandaard voor uw toekomstige horecagelegenheid?
- Wat is de belangrijkste economische activiteit in de horeca? (Accommodatie of Catering)
- BTW in de horeca?
- Digitale platforms om uw zaak te vinden?
- Businessasusual.brussels
- www.sowaccess.be
- www.overnamemarkt.be/platformedetransmissie.be
- Overnameweb.be
- Bedrijventekoop.be
Hoe zit het met het lanceren van een hotel ?
- Hoe open ik een hotel, appartement-hotel, etc.?
- De classificatie van hotels volgens comfort (1, 2, 3 sterren...)
Wat is de toegang tot het beroep; noodzakelijk om een vestiging te exploiteren?
- Wat zijn de voorwaarden voor toegang tot het beroep in de horeca?
- Welke managementkennis is vereist om een horecabedrijf te beginnen?
- Waar kan ik de syllabus vinden om te downloaden?
- Hoe kan ik deelnemen aan het Core Management Examen?
- Hoe leer ik de horeca kennen?
- Wat zijn de professionele vereisten voor een cateraar?
- Kan een activiteit als werknemer als restauranthouder - cateraar het afleggen van het examen over beroepsbekwaamheden vermijden?
- Wat is de validatie van bekwaamheid ?
- Bij welke Centrale Examencommissie kan ik de management- en vakbekwaamheidsexamens afleggen? Hoe kan ik dat te weten komen?
Wat moet ik weten over hygiënische normen?
- Wat zijn de hygiënenormen in de horeca (AFSCA HACCP-gids - G023)?
- Kunt u de FAVV-conformiteit van de plannen van uw toekomstige vestiging laten controleren?
- De belangrijkste regels van het FAVV voor de horeca ?
- Wat zijn de allergenen regels?
Wat moet u weten voor uw personeel?
- Wat zijn de belangrijkste normen in de wet?
- Wat zijn de functies en salarisklassen in de horeca?
- Wat zijn de regels voor het werken in de horeca?
- Wat is de Horeca eindejaars bonus? Hoe betaalt u de bonus aan uw personeel?
Wat moet je weten om uit de horeca te komen ?
- Wat is een faillissement?
- Is er een verschil tussen stopzetting van de activiteiten en faillissement ? Ja, de eerste wordt gekozen, de tweede wordt ondergaan en bediend door een curator.
- Wat is de JRP - procedure voor gerechtelijke reorganisatie?
- Zijn er cijfers over de situatie van de horeca?
- Hoe kom je aan je horeca benodigdheden?
- Digitale platforms om uw zaak te verkopen?