FAQ


Wat moet je weten voor je in de horeca begint?

  1. Hoe ontwikkelt u uw horeca business plan? 
  2.  Comment se lancer dans l’Horeca ?  Hoe kom je in de horeca ?   
  3. Wat is een handelsteller? Wat zijn de betrokken stappen? 
  4. Hoe zit het met de brandnorm voor uw toekomstige horecagelegenheid ?
  5. Wat is uw precieze economische activiteit in de horeca? (Accommodatie of Catering)
  6. BTW in de horeca ?
  7. Digitale platforms om uw zaak te vinden?

Hoe zit het met het lanceren van een hotel ?

  1. Hoe open je een toeristische accommodatie? (Hotel, appartement-hotel etc…).
  2. De classificatie van hotels naar comfort? (1, 2, 3 sterren…)


Wat is de toegang tot het beroep; noodzakelijk om een vestiging te exploiteren?

  1. Wat zijn de voorwaarden voor toegang tot het beroep in de horeca ?
  2. Welke managementkennis is vereist om een horecabedrijf te beginnen?
  3. Waar kan ik de syllabus vinden om te downloaden?
  4. Hoe schrijf ik me in voor het Core Management Examen?
  5. Hoe schrijf ik me in voor het Cateraarsexamen Vakbekwaamheid?
  6. Wat zijn de vereiste professionele vaardigheden voor een traiteur?
  7. Kan een activiteit als werknemer als restauranthouder – cateraar het afleggen van het examen over beroepsbekwaamheden vermijden?
  8. Wat is de validatie van bekwaamheid ?
  9. Bij welke Centrale Examencommissie kan ik de management- en vakbekwaamheidsexamens afleggen? Hoe kan ik me inschrijven?

Wat moet ik weten over hygiënische normen?

  1. Wat zijn de hygiënenormen in de horeca (de AFSCA HACCP-gids – G023)?
  2. Kunt u de FAVV-conformiteit van de plannen van uw toekomstige vestiging laten controleren?
  3. De belangrijkste regels van het FAVV voor de horeca ?
  4. Wat zijn de allergenen regels ?

Wat moet u weten voor uw personeel?

  1. Wat zijn de in de wetgeving vastgestelde loonnormen?
  2. Wat zijn de functie- en salarisclassificaties in de horeca?
  3. Wat zijn de regels voor werkkleding in de horeca?
  4. Wat is de Horeca eindejaars bonus? Hoe betaalt u de bonus aan uw personeel ?

Wat moet je weten om uit de horeca te komen ?

  1. Wat is een faillissement?
  2. Is er een verschil tussen stopzetting van de activiteiten en faillissement ? Ja, de eerste wordt gekozen, de tweede wordt ondergaan en bediend door een curator.
  3. Wat is de JRP – procedure voor gerechtelijke reorganisatie?
  4. Zijn er cijfers over de situatie van de horeca?
  5. Hoe uw cateringbedrijf verkopen?
  6. Digitale platforms om uw zaak te verkopen?