FAQ
Wat moet je weten voor je in de horeca begint?
- Hoe ontwikkelt u uw horeca business plan?
- Comment se lancer dans l’Horeca ? Hoe kom je in de horeca ?
- Wat is een handelsteller? Wat zijn de betrokken stappen?
- Hoe zit het met de brandnorm voor uw toekomstige horecagelegenheid ?
- Wat is uw precieze economische activiteit in de horeca? (Accommodatie of Catering)
- BTW in de horeca ?
- Digitale platforms om uw zaak te vinden?
- Affairesasuivre.brussels
- www.sowaccess.be
- www.overnamemarkt.be/plateformedetransmission.be
- Overnameweb.be
- Bedrijventekoop.be
Hoe zit het met het lanceren van een hotel ?
- Hoe open je een toeristische accommodatie? (Hotel, appartement-hotel etc…).
- De classificatie van hotels naar comfort? (1, 2, 3 sterren…)
Wat is de toegang tot het beroep; noodzakelijk om een vestiging te exploiteren?
- Wat zijn de voorwaarden voor toegang tot het beroep in de horeca ?
- Welke managementkennis is vereist om een horecabedrijf te beginnen?
- Waar kan ik de syllabus vinden om te downloaden?
- Hoe schrijf ik me in voor het Core Management Examen?
- Hoe schrijf ik me in voor het Cateraarsexamen Vakbekwaamheid?
- Wat zijn de vereiste professionele vaardigheden voor een traiteur?
- Kan een activiteit als werknemer als restauranthouder – cateraar het afleggen van het examen over beroepsbekwaamheden vermijden?
- Wat is de validatie van bekwaamheid ?
- Bij welke Centrale Examencommissie kan ik de management- en vakbekwaamheidsexamens afleggen? Hoe kan ik me inschrijven?
Wat moet ik weten over hygiënische normen?
- Wat zijn de hygiënenormen in de horeca (de AFSCA HACCP-gids – G023)?
- Kunt u de FAVV-conformiteit van de plannen van uw toekomstige vestiging laten controleren?
- De belangrijkste regels van het FAVV voor de horeca ?
- Wat zijn de allergenen regels ?
Wat moet u weten voor uw personeel?
- Wat zijn de in de wetgeving vastgestelde loonnormen?
- Wat zijn de functie- en salarisclassificaties in de horeca?
- Wat zijn de regels voor werkkleding in de horeca?
- Wat is de Horeca eindejaars bonus? Hoe betaalt u de bonus aan uw personeel ?
Wat moet je weten om uit de horeca te komen ?
- Wat is een faillissement?
- Is er een verschil tussen stopzetting van de activiteiten en faillissement ? Ja, de eerste wordt gekozen, de tweede wordt ondergaan en bediend door een curator.
- Wat is de JRP – procedure voor gerechtelijke reorganisatie?
- Zijn er cijfers over de situatie van de horeca?
- Hoe uw cateringbedrijf verkopen?
- Digitale platforms om uw zaak te verkopen?
- Affairesasuivre.brussels
- www.sowaccess.be
- www.overnamemarkt.be/plateformedetransmission.be
- Overnameweb.be
- Bedrijventekoop.be