FAQ


Wat moet je weten voor je in de horeca begint?

  1. Hoe kom je aan je horecaondernemingsplan? 
  2.  Hoe kom je in de horeca terecht?  Hoe kom ik in de horeca terecht?   
  3. Wat is een handelsteller? Wat zijn de rollen van de belanghebbenden? 
  4. Hoe werkt het met de merkstandaard voor uw toekomstige horecagelegenheid?
  5. Wat is de belangrijkste economische activiteit in de horeca? (Accommodatie of Catering)
  6. BTW in de horeca?
  7. Digitale platforms om uw zaak te vinden?

Hoe zit het met het lanceren van een hotel ?

  1. Hoe open ik een hotel, appartement-hotel, etc.?
  2. De classificatie van hotels volgens comfort (1, 2, 3 sterren...)


Wat is de toegang tot het beroep; noodzakelijk om een vestiging te exploiteren?

  1. Wat zijn de voorwaarden voor toegang tot het beroep in de horeca?
  2. Welke managementkennis is vereist om een horecabedrijf te beginnen?
  3. Waar kan ik de syllabus vinden om te downloaden?
  4. Hoe kan ik deelnemen aan het Core Management Examen?
  5. Hoe leer ik de horeca kennen?
  6. Wat zijn de professionele vereisten voor een cateraar?
  7. Kan een activiteit als werknemer als restauranthouder - cateraar het afleggen van het examen over beroepsbekwaamheden vermijden?
  8. Wat is de validatie van bekwaamheid ?
  9. Bij welke Centrale Examencommissie kan ik de management- en vakbekwaamheidsexamens afleggen? Hoe kan ik dat te weten komen?

Wat moet ik weten over hygiënische normen?

  1. Wat zijn de hygiënenormen in de horeca (AFSCA HACCP-gids - G023)?
  2. Kunt u de FAVV-conformiteit van de plannen van uw toekomstige vestiging laten controleren?
  3. De belangrijkste regels van het FAVV voor de horeca ?
  4. Wat zijn de allergenen regels?

Wat moet u weten voor uw personeel?

  1. Wat zijn de belangrijkste normen in de wet?
  2. Wat zijn de functies en salarisklassen in de horeca?
  3. Wat zijn de regels voor het werken in de horeca?
  4. Wat is de Horeca eindejaars bonus? Hoe betaalt u de bonus aan uw personeel?

Wat moet je weten om uit de horeca te komen ?

  1. Wat is een faillissement?
  2. Is er een verschil tussen stopzetting van de activiteiten en faillissement ? Ja, de eerste wordt gekozen, de tweede wordt ondergaan en bediend door een curator.
  3. Wat is de JRP - procedure voor gerechtelijke reorganisatie?
  4. Zijn er cijfers over de situatie van de horeca?
  5. Hoe kom je aan je horeca benodigdheden?
  6. Digitale platforms om uw zaak te verkopen?