Nieuws

Be-people Waar eet Sang Hoon Degeimbre?

De chef van het tweesterrenrestaurant L’air du temps in Éghezée is één van de meest getalenteerde koks die ons land rijk is. Omdat de natuur hem nauw aan het hart ligt, werkt hij sinds zijn begindagen aan een project dat zo goed als zelfvoorzienend is. Sinds enkele jaren biedt hij zijn concept in Brussel en op het platteland aan in een meer toegankelijke vorm (San Sablon, Toshiro, Vertige, Rizom, enz.).

Elbow lunch counter

Vredestraat 32 – 1050 Brussel

In de Sint-Bonifatiusbuurt serveert dit café-restaurant in Amerikaanse stijl, met zijn krukken aan de bar en zijn sfeer die naar Brooklyn smaakt, een indrukwekkend broodjesaanbod op basis van de beste ingrediënten, Italiaanse salades, huisgemaakte ijsthee zonder suiker, huisgemaakte limonade en voor mij… zijn Reuben on Rye pastrami tussen twee sneetjes roggebrood. Deze specialiteit is alleen op zaterdag verkrijgbaar, omdat de chef het vlees zelf rookt en gaar stoomt. Zodra deze delicatesse uit de oven komt, wordt ze versneden en tussen de sneetjes brood gelegd. Zacht en sappig: puur genieten.

Certo 

Lang-Levenstraat 48 – 1050 Brussel

Een handvol Italiaans geïnspireerde gerechten, inktvis, pasta en de beste natuurwijnen. Een ontspannen en jonge bediening, een levendige sfeer, die zichzelf in alle ernst niet te ernstig neemt.

Maru

Waterloosesteenweg 510 -1050 Brussel

Koreaans, iemand? Hier eet je Koreaans met een democratisch tintje, lekker, soms pittig, alsof je in een kantine in Seoel terechtgekomen bent, een plek waar je licht, snel en goed kunt eten. Er wordt vooral natuurwijn geschonken en daar houd ik van.

Un Altro Mondo

Courte Rue du Rivage, 1 – 1300 Waver

Dit is een gastrobistro voor comfort food. Voeg daarbij een mooie dosis techniek en een authentiek Italiaanse inspiratie, wijnen uit de laars aangeprezen door een sympathiek en vriendelijk team dat niet om uitleg verlegen zit. Elke gast voelt zich hier meteen thuis. Het jonge echtpaar zaakvoerders nam deze plek die bekend stond om haar uitstekende Italiaanse keuken over na het vertrek van de vorige eigenaar. Sinds twee jaar leggen ze hun hart en hun ziel in dit mooie etablissement.

Les Brigittines

Kapelleplein 5 – 1000 Brussel

Het is niet gemakkelijk om een leuk restaurant te vinden dat op maandag open is om lekker te eten in een Brusselse brasseriesfeer met een sterke identiteit. De chef is gehecht aan zijn Belgisch-Brusselse roots, maar hij weet ook wat ze elders voor lekkere specialiteiten klaarmaken. Niet te versmaden is het bier- en geuzemenu voor de fijnproevers: dat staat garant voor een ander soort pairing.

Old Boy

Tenboschstraat 110 – 1050 Brussel

Je zou hier kunnen eten aan de toog zoals in Azië waar je bijna achteloos alleen kunt eten, ware het niet dat de opgediende gerechten zo smakelijk en met de juiste Aziatische accenten doorspekt zijn. Hier geen karikatuur, geen overbodige franje. Je kunt snel en lekker eten en bij het weggaan al denken aan wat je de volgende keer wilt proeven.