Biang biang-noedels uit Xi’an, vernieuwde stoemps, vinyl vibes of new-wave bistrostijl: van Sint-Bonifaas tot Ukkel doen deze gloednieuwe plekken ons maar één ding willen… buiten blijven hangen. Op het bord? Creativiteit, smaak en heerlijk frisse schaduw. Een zomerse tour langs de terrassen die alles in huis hebben.
La Taverne de Zhao
Al een cultplek in Parijs, en nu eindelijk ook in Brussel: La Taverne de Zhao strijkt neer in hartje Sint-Bonifaas. Opgericht door Zhao, afkomstig uit Xi’an, brengt deze plek een eerbetoon aan de streetfood uit het noorden van China. Denk: een ruw houten interieur dat doet denken aan traditionele eetkraampjes.
Op de kaart? Verse biang biang-noedels breed als riemen, krokante jianbing-pannenkoeken vers opgerold, en de beroemde gestoofde Lu Rou-varkensreepjes, zacht, geurig en geserveerd op kleefrijst. Authentieke, robuuste keuken met karakter, ver weg van de klassieke Belgisch-Chinese combinaties.
Voir cette publication sur Instagram
Saint-Boniface Straat 34, 1050 Elsene
Maandag t.e.m. vrijdag & zondag: 12u–15u & 18u–22u30 | Zaterdag: 12u–22u30
Lees ook > Waarom horecaconcepten opflakkeren en daarna… uitdoven?
Boemvol
Boemvol is de nieuwe Brusselse brasserie van het duo Ludovic Chevalier en Maxime Grell, onder de vlag van hun jonge label Nonante Folies. Gevestigd in het hart van de stad, biedt deze ruime zaak met 200 zitplaatsen een frisse kijk op de Belgische klassiekers: stoemp, vol-au-vent, kroketten… Een keuken zonder franjes, gul, nostalgisch en recht uit het hart. Geen spektakelconcept, wel puur Belgisch vakmanschap. Tussen volks en verfijnd, maar altijd oprecht. En er komt al een tweede locatie aan in Elsene, gepland voor september.
Voir cette publication sur Instagram
Henri Maus Straat 25, 1000 Brussel
7 dagen op 7, van de middag tot de avond.
Café Costermans
Café Costermans nestelt zich moeiteloos aan de Zavel. Achter de discrete gevel gaat een warm interieur schuil, met vintage elegantie en een vleugje atelier. In de keuken tekent Milan La Roche (St. Kilda) voor een korte, doordachte kaart: verse producten, perfect gegaard en altijd met een twist. Hier schuiven antiekhandelaren, buurtbewoners en nieuwsgierige toeristen aan. Achteraan? Een verborgen terras, tijdloos en charmant. Costermans is zo’n plek die je meteen in je hart sluit – voor een koffie, een bord, of een hele dag.
Voir cette publication sur Instagram
Grote Zavel 5, 1000 Brussel
Dinsdag, zaterdag en zondag: 9u–18u30 | Woensdag t.e.m. vrijdag: 9u–23u
Charivari
Charivari blaast het buurtbistrogevoel nieuw leven in, midden in Sint-Gillis – zonder in nostalgische clichés te vervallen. Warm hout, rode gordijnen, comfortabele zitjes en een zonnig terras: hier voel je je meteen thuis. Op het menu? Seizoensgebonden en no-nonsense gerechten, zoals een bieten-tatin of een perfect gebalanceerde risotto primavera. In de zaal zorgt Anna voor natuurlijke wijnen die verrassen en ontroeren – ver weg van de platgetreden paden. Charivari bruist, danst en leeft. Net als z’n naam.
Voir cette publication sur Instagram
Rue de la Croix de Pierre 34, 1060 Sint-Gillis
Dinsdag en woensdag: 18u–23u | Donderdag t.e.m. zaterdag: 18u–00u
Lees ook > Lakhdar Lakhdar-Hamina, regisseur van de Brusselse horeca
Boa Boa
Boa Boa schudt het rustige Ukkel wakker met een gedurfde, energieke mix. Half platenbar, half foodie-hotspot, brengt deze plek muziek en gastronomie samen in een doordachte setting. Alles – van het meubilair tot de vinylplaten – ademt ritme. Op het menu: snacks om te delen of stevige gerechten zoals gegrilde broccolini, gekonfijte aubergine, balletjes, entrecote à la minute… Boa Boa groovet. In de oren én op het bord.
Voir cette publication sur Instagram
Rue Vanderkindere 356, 1180 Ukkel
Dinsdag t.e.m. zaterdag: 16u–00u