Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws Terrassen gespot: vijf nieuwe adressen om aan te schuiven in Brussel
Nieuws

Terrassen gespot: vijf nieuwe adressen om aan te schuiven in Brussel

terrassen boaboa horeca brussel

 

Biang biang-noedels uit Xi'an, vernieuwde stoemps, vinyl vibes of new-wave bistrostijl: van Sint-Bonifaas tot Ukkel doen deze gloednieuwe plekken ons maar één ding willen... buiten blijven hangen. Op het bord? Creativiteit, smaak en heerlijk frisse schaduw. Een zomerse rondleiding door de terrassen die alles in huis hebben.

Zhao's Taverne

Al een cultplek in Parijs, en nu eindelijk ook in Brussel: La Taverne de Zhao strijkt neer in hartje Sint-Bonifaas. Opgericht door Zhao, afkomstig uit Xi'an, brengt deze plek een eerbetoon aan de streetfood uit het noorden van China. Denk: een ruw houten interieur dat doet denken aan traditionele eetkraampjes.
Op de kaart? Verse biang-noedels ras als riemen, krokante jianbing-pannenkoeken vers opgerold, en de beroemde gestoofde Lu Rou-varkensreepjes, zacht, geurig en geserveerd op kleefrijst. Authentieke, robuuste keuken met karakter, ver weg van de klassieke Belgisch-Chinese combinaties.

Sint-Bonifatiusstraat 34, 1050 Elsene
Maandag t/m vrijdag & zondag: 12u-15u & 18u-22u30 | Zaterdag: 12u-22u30

Lees ook > Waarom horecaconcepten opflakkeren en daarna... uitdoven?

Boemvol

Boemvol is de nieuwe Brusselse brasserie van het duo Ludovic Chevalier en Maxime Grell, op de vlag van hun jonge label Nonante Folies. Gevestigd in het hart van de stad, biedt deze ruime zaak met 200 zitplaatsen een frisse kijk op de Belgische klassiekers: stoemp, vol-au-vent, kroketten... Een keuken zonder franjes, gul, nostalgisch en recht uit het hart. Geen speciaal concept, geen Belgisch vakmanschap, tussen volkeren en religies, maar altijd ruimdenkend. En er komt al een tweede locatie aan in Elsene, gepland voor september.

Henri Maus Straat 25, 1000 Brussel
7 dagen op 7, van de middag tot de avond.

Café Costermans

Café Costermans ligt vlak bij de Zavel. Achter de discrete tuin schuilt een warm interieur met vintage elegantie en een ruim atelier. Milan La Roche (St. Kilda) biedt een ruim assortiment aan kwalitatief hoogstaande producten, perfect gegaard en altijd met een twist. Hier schuiven antiekhandelaren, buurtbewoners en nieuwsgierige toeristen aan. Achteraan? Een groene en charmante buurt. Costermans is de plek bij uitstek voor een dagje uit, een boottochtje of een lange dag.

Grote Zavel 5, 1000 Brussel
Dinsdag, zaterdag en zondag: 9u-18u30 | Woensdag t/m vrijdag: 9u-23u

Charivari

Charivari blaast het buurtbistrogevoel nieuw leven in, midden in Sint-Gillis - zonder in nostalgische clichés te vervallen. Warm hout, rode gordijnen, comfortabele zitjes en een zonnig terras: hier voel je je meteen thuis. Op het menu? Seizoensgebonden en no-nonsense gerechten, zoals een bieten-tatin of een perfect gebalanceerde risotto primavera. In de eetkamer let Anna op de natuurlijke schoonheid van de planten en bloemen - je vindt ze overal. Charivari bruist, danst en leeft. Net als z'n naam.

Pierrestraat 34, 1060 Sint-Gillis
Dinsdag en woensdag: 18u-23u | Donderdag t/m zaterdag: 18u-00u

Lees ook > Lakhdar Lakhdar-Hamina, regisseur van de Brusselse horeca

Boa Boa

Boa Boa maakt het rustige Ukkel wakker met een gedurfde, energieke mix. Half platenbar, half foodie-hotspot, brengt deze plek muziek en gastronomie samen in een doordachte setting. Alles - van het meubilair tot de vinylplaten - ademt ritme. Op het menu: hapjes om te delen of stevige gerechten zoals gegrilde broccolini, gekonfijte aubergine, balletjes, entrecote à la minute... Boa Boa groovet. In de oren en op het bord.

Vanderkinderestraat 356, 1180 Ukkel
Dinsdag t/m zaterdag: 16u-00u

Mobiele versie afsluiten