Pimento vraagt aandacht voor seksuele intimidatie.
Nieuws Opleidingen

Seksuele intimidatie: bewustmakingsopleiding voor werknemers in het uitgaansleven

In de strijd tegen seksuele intimidatie in het nachtleven heeft Pimento vzw een opleiding ontwikkeld om de belangrijkste actoren te leren hoe ze moeten omgaan met en adequaat reageren op situaties van seksueel geweld.

Deze opleiding, die werd ontwikkeld met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie als antwoord op het actieplan van de Brusselse regering, is bedoeld voor horecamedewerkers in het Brusselse nachtleven en de horeca.

Het doel is om hen via een interactieve workshop bewust te maken van seksuele intimidatie en hen te leren hoe ze gepast kunnen reageren op seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld in het nachtleven.

Via de opleiding geeft Pimento vzw ook een overzicht van andere Brusselse campagnes die met deze problematiek te maken hebben en geeft ze contacten van organisaties waar nachtwerkers terecht kunnen met vragen en hulp.

 

Om deel te nemen

Er bestaan twee formules:

  1. Een interactieve opleiding (3,5 uur) voor personeel van restaurants en uitgaansgelegenheden in Brussel, waar de deelnemers leren hoe ze op de juiste manier kunnen reageren op situaties met seksueel grensoverschrijdend gedrag.
  2. Een opleiding (3,5 uur) voor horecamedewerkers en het nachtleven en een beleidstraject voor de verantwoordelijk en de medewerkers:
    • Een intakegesprek van 1u30 met de verantwoordelijke
    • Vier contactmomenten van 3 uur met de manager en medewerkers samen
    • Een evaluatiegesprek van 30 minuten met de verantwoordelijke.

 

Schrijf je gratis in samen met je collega’s via : https://www.pimento.be/uitgaansleven-brussel/

Deze vorming wordt in het Nederlands en ook in het Engels aangeboden. Gelieve dit bij ‘extra info’ te vermelden indien je de Engelse versie wenst. Voor een Franstalige workshop kan je terecht bij Modus Vivendi via modus@modusvivendi-be.org