Sector

Nieuwe Voorzitster

 


Ludivine de Magnanville neemt het roer over van de Fédération Horeca Bruxelles  (cliquer ici pour la version fr)

Ludivine de Magnanville, een jonge onderneemster uit Sint-Gillis, is onlangs benoemd tot voorzitster van de Horecafederatie Brussel. Het is de eerste keer dat een vrouw de teugels in handen neemt van deze sector, die een van de grootste werkgevers met ongeveer 26.000 directe banen in de hoofdstad. In de huidige context moeten er veel projecten worden uitgevoerd.

Een militante toewijding

Als restauranthoudster sinds meer dan 10 jaar, heeft Ludivine de Magnanville altijd geleefd van haar passie. Geconfronteerd met de ongekende economische, sociale en gezondheidscrisis, en niet langer toeschouwer maar gangmaker van verandering, raakte ze voor het eerst betrokken als activiste bij het Resto-Bar Brussel Collectief. In de zomer van 2021, gedreven door de overtuiging dat het nodig was samen te komen in plaats van te verdelen, besloot Ludivine zich aan te sluiten bij de Horecafederatie Brussel als administrateur.

Voor Ludivine de Magnanville “zijn onze beroepen een zaak van passie, maar ze worden nog al te vaak verkeerd begrepen en gebagatelliseerd. Het imago van de sector en dat van de Federatie moet worden opgefrist en gemoderniseerd. Als Federatie is het onze voornaamste taak het beroep te vertegenwoordigen en zijn belangen te verdedigen. Meer dan een woordvoerder, zijn wij de schakel tussen de realiteit van het veld en de politieke sfeer. Communicatie is essentieel en maakt deel uit van een constructieve aanpak.

Veel uitdagingen te overwinnen

Vandaag de dag zijn, naast het verdedigen van de belangen van de horeca tegenover de epidemie, het economisch solider maken van haar bedrijven en het werken aan diepgaande reorganisatieprojecten essentiële drijfveren voor Ludivine. Tot de belangrijkste projecten van de nieuwe voorzitter behoren de professionalisering van de sector, de opleiding van toekomstige werknemers, de integratie van nieuwe ecologische normen, de begeleiding van de ontwikkeling van cateringactiviteiten overeenkomstig de economische regelgeving, zonder de verbetering van het imago van de sector en van het beroep te vergeten.

Fabian Hermans, voormalig voorzitter, heeft de functie van algemeen directeur overgenomen om zich te concentreren op de dagelijkse leiding van de federatie ter ondersteuning van de nieuwe voorzitter.

Over Ludivine de Magnanville

Ludivine is een 34-jarige moeder van 2 kinderen en onderneemster. Ze runt twee restaurants en een bar in Brussel. Ze wordt omschreven als benaderbaar, georganiseerd en bereidwillig.