Koopkrachtbonus
Nieuws

Koopkrachtbonus: tot €750 voor uw werknemers

 

Vanaf 1er juni 2023 kunnen Belgische bedrijven die in 2022 (zeer) goede resultaten behaalden, hun werknemers een koopkrachtpremie toekennen in de vorm van een consumptiebon om hen te helpen de inflatie op te vangen.

Deze nieuwe maatregel, die in maart door de Raad van Ministers werd bekrachtigd, is bedoeld om werknemers en werkneemsters in een moeilijke sociaaleconomische context te helpen door bedrijven in de particuliere en publieke sector die (zeer) goede resultaten hebben behaald, toe te staan hun meer koopkracht te bieden.

De bonus zal maximaal €500 bedragen voor bedrijven met hoge winsten en maximaal €750 voor bedrijven met uitzonderlijk hoge winsten in 2022.

Deze bonus, die niet verplicht is (behalve in het geval van sectorale overeenkomsten), is zeer voordelig vanuit fiscaal oogpunt: 100% aftrekbaar en 0 belastingen (exclusief de werkgeversbijdrage van 16,5%). Goedkoper dan salaris! Het wordt 100% digitaal toegekend in de vorm van een consumentenbon, te gebruiken in de voedingssector en/of voor duurzame en ecologisch verantwoorde goederen. Het kan worden gecombineerd met andere voordelen zoals Ticket Restaurant, Ticket Compliments, Ticket EcoCheque en Ticket Sport & Cultuur.

De bonus moet worden geregeld in een CAO op sector- of bedrijfsniveau en mag niet op individuele basis worden toegekend. De bonus kan worden toegekend tot 31 december 2023 en is geldig tot 31 december 2024.

Waarom zou je de koopkrachtbonus in je (e-)winkel accepteren?

Alle fysieke en online bedrijven die in aanmerking komen voor maaltijdcheques en ecocheques kunnen de koopkrachtbon aanvaarden in de vorm van een consumentencheque en zo profiteren van de extra koopkracht die Belgische werknemers krijgen. De voordelen zijn onder andere een hogere verkoop, de aanwerving van nieuwe klanten, het behoud en de tevredenheid van bestaande klanten, een stijging van de gemiddelde mand en extra zichtbaarheid.

Edenred
Edenred

Onze partner Edenred kan je helpen, als werkgever en als winkelier, met deze nieuwe koopkrachtbonus. Met Edenred betaal je alleen deelnamekosten als je transacties telt! Dit zijn de voorwaarden:

  • Geen toegangsprijs
  • Geen vaste kosten of abonnementskosten
  • Geen minimumbedrag
  • Participatiekost van 1,60% berekent op de transactie

 

Hebt u vragen? Bezoek edenred.be of neem contact op met Antoine Schaetsaert op +32 499 79 06 15 of antoine.schaetsaert@edenred.com.