Conferenties en webinars
Nieuws

Webinars en conferenties in juni 2023

Ontdek hieronder welke conferenties en webinars voor de horeca plaatsvinden in juni 2023.

 

07/06 – Vaardigheden in de horeca verbeteren

De pandemie, de inflatie van energiekosten, tekorten aan arbeidskrachten, duurzaamheidseisen… De gastvrijheidssector staat voor veel uitdagingen. De Europese bedrijfs- en beleidsspecialist EURACTIV en METRO organiseren een debat over de vaardigheden die nodig zijn om de gastvrijheidssector veerkrachtiger en tegelijkertijd duurzamer te maken. De vragen die de discussie zullen leiden met gastpanelleden van de Europese instellingen en de gastvrijheidssector zijn:

  • Hoe gaan restauranthouders om met de nieuwe duurzaamheidseisen en wat zijn hun verwachtingen van beleidsmakers?
  • Welke vaardigheden zijn er nodig om zelfstandige ondernemers te helpen zich aan te passen en nieuwe arbeidskrachten aan te trekken?
  • Waarom is digitale expertise essentieel om processen te optimaliseren en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzaamheidsdoelstellingen?

Woensdag 7 juni van 12.00 tot 13.45 uur.

Informatie en registratie op de evenementpagina.

12/06 & 19/06 – Nieuwe afvalscheidingsverplichtingen voor bedrijven in Brussel

Vanaf 1 mei 2023 moeten nieuwe categorieën bedrijfsafval gesorteerd worden, waaronder bioafval. De professionele afvalfacilitator voor Leefmilieu Brussel nodigt u uit om deze nieuwe verplichtingen en de beste praktijken te ontdekken tijdens een gratis online webinar voor handelaars.

Voor eet- en drinkgelegenheden: maandag 12 juni van 16.00 tot 17.15 uur.

Informatie en registratie op de website van Recycle BXL Pro.

 

19/06 – Hoe kan ik in Brussel duurzame Belgische producten kopen?

Bent u een Brusselse horeca, kantine, voedingsbedrijf, hotel, hostel of distributeur die op zoek is naar duurzame Belgische voedingsproducten in Brussel? Ontdek alle tips en trucs die u daarvoor nodig hebt tijdens dit webinar georganiseerd door de Brussels Environment Good Food B2B Facilitator.

Maandag 19 juni van 14.00 tot 15.00 uur, geen registratie vereist.

Meld je aan via deze link op het moment van het webinar.