23/09
Daar is de Apéro Club weer. Dit is de vierde editie van het driemaandelijks evenement dat opgestart werd door de Federatie Horeca Brussel en helemaal gewijd is aan professionals uit de horecasector.
Op het programma: drie lezingen over de financiële steun die beschikbaar is voor de horeca, steun voor opleiding, aanwerving, naleving van normen, consultancy en digitalisering. De talks worden gevolgd door een vraag- en antwoordronde en de gelegenheid om te netwerken. Dit is uw kans om de huidige problemen van onze sector te bespreken, mee te zijn met de laatste ontwikkelingen en uw professionele netwerk te versterken, allemaal in een ontspannen en gezellige sfeer. www.horecabruxelles.be
26/09 tot 29/09
Het Eat! Festival keert voor zijn 13de editie terug met de nieuwste culinaire trends en ontmoetingen met Brusselse chefs.
Voor deze jaargang trekt het Eat! Festival alles uit de kast om een ontspannen en toegankelijke gastronomische ervaring te bieden. Elke dag zullen twee teams van Brusselse chefs, patissiers en kaasmakers een exclusief en origineel drie- en vijfgangenmenu samenstellen, drankjes inbegrepen. Het Brusselse evenement werkt opnieuw samen met zijn buurman, het BXLBeerFest, om de beste Belgische bieren te serveren voor de ultieme combinatie met de bereide menu’s. Noteer ook de comeback van het Bordeaux Wines to Eat Festival. Waar? Gare Maritime – Tour & Taxis.
25/11
Het Be-Cheffe gala vormt het hoogtepunt van de Be-Cheffe wedstrijd. Dit evenement, dat de Federatie Horeca Brussel in 2023 in het leven riep, wil een drijvende kracht zijn achter vrouwelijk empowerment en de deelneemsters zowel een springplank voor hun carrière als erkenning van hun talent bieden.
De editie van 2024 zet nog meer in op duurzame ontwikkeling, met de nadruk op lokale en verantwoorde gastronomie. De selectie van de vijf kandidates in elke categorie (zaakvoerders of partners, werknemers, studenten of stagiairs) wordt op 30 september bekendgemaakt. In totaal zullen 15 kandidates deelnemen aan de eendaagse wedstrijd – op maandag 4 november – in de Horeca Forma Be Pro-faciliteiten in Anderlecht. Zij zullen op basis van twee gerechten worden beoordeeld door een vijfkoppig expertpanel. Meer info op https://www.horecabruxelles.be/nl/