Nieuws

Be-Finance  – BRUSOC financiert de Brusselse horeca

153views

finance&invest.brussels is een instelling van openbaar nut, die de financieringsketen voor bedrijven die waarde creëren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vervolledigt en vergemakkelijkt. Via haar dochterondernemingen biedt zij concrete oplossingen voor de financiële behoeften van ondernemers in de vorm van leningen, participaties en/of garanties. 

 

 

legende  Pierre Hermant, CEO van BRUSOC

Kleine en sociale ondernemingen of coöperaties ondervinden heel vaak moeilijkheden om financiering te vinden en daarom heeft BRUSOC – één van de dochterondernemingen – verschillende leningen gecreëerd om aan de behoeften van deze ondernemingen te voldoen. Gezien hun economische belang is BRUSOC zich bewust van de absolute noodzaak van zijn aanwezigheid en steun aan de Brusselse horecasector. Daarom richtte het filiaal van finance&invest.brussels een fonds op dat enkel bedoeld is voor horecabedrijven.

Het financiële product, REACT EU, is een lening van maximaal 100.000 euro, met een rentevoet van 2 of 4%, afhankelijk van de ligging van het bedrijf. Dat bedrag kan worden gebruikt voor investeringen, als werkkapitaal en/of voor de aankoop van voorraden. CEO Pierre Hermant verzekert dat “alle bedrijven met voldoende terugbetalingscapaciteit in aanmerking komen voor financiering en zich verder zullen kunnen ontwikkelen in het Brusselse Gewest”.

Thomas Kok die vier bedrijven runt in Brussel, kreeg tijdens de lockdown krediet voor drie van zijn vier vestigingen en was aangenaam verrast door het BRUSOC-project. “Uiteraard is de rentevoet interessant en nog steeds aantrekkelijk”, legt hij uit. “Bovendien is de manier waarop de selectieprocedure voor het toekennen van leningen opgezet is, zeer professioneel en goed geregeld!” De manager zegt dat hij aangenaam verrast was door de vele parameters waarmee de procedure rekening hield. “Je moet echt je cijfers en je klanten kennen, dat heeft mijn ogen geopend voor verschillende elementen. Het heeft ons geholpen bij ons beheer”, besluit Thomas. 

In 2021 steunde de groep ongeveer 450 Brusselse bedrijven waarvan sommige te lijden hadden onder de coronacrisis.