Nieuws

4 Nieuwe plekken om in stijl te overwinteren in Brussel

 

De Brusselse winter? Grijs, nat en een tikkeltje deprimerend. Gelukkig slaat de lokale foodscene terug. Hier zijn vier gloednieuwe schuilplaatsen om je op te warmen, van auteurssandwich tot boterbar.
Door Camille Vernin

Maison Poesy, het kameleon-clubhuis

Maison Poesy is het soort plek dat met je meedeint, afhankelijk van je humeur. ’s Ochtends word je er zachtjes wakker met een latte en goudbruine viennoiseries onder de lichtdoorlatende koepel. Rond de middag verandert het in een chique kantine waar buurtcreatieven elkaar kruisen rond een “Club Croissant” die gezien mag worden.

Maar ’s avonds gebeurt de echte magie: gedempt licht, smaragdgroene zelliges, warme aardetinten en een ultra-cocooning sfeer. Je deelt er wereldse kleine gerechten en nipt aan poëtische cocktails zoals de Spritz Arc-en-Ciel. Het is arty, warm en precies wat we nodig hadden.

Waar? Place du Châtelain 19, 1050 Elsene
Wanneer? Dinsdag t.e.m. zaterdag (10u–01u), brunch op zondag (10u–18u)
https://www.maisonpoesy.com/

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Maison Poesy (@maison.poesy)

Miette, de sandwich die een gerecht wordt

Het werd tijd dat iemand de sandwich zijn waardigheid teruggaf. Émilie en Thibaut, twee fans van échte producten, vonden dat een broodje beter verdient dan een plastiek driehoekje.

Bij Miette, in Watermaal-Bosvoorde, wordt de sandwich een gastronomisch bord. Alles is lokaal (groenten van Ferme de Peuplier, zuurdesembrood van Renard Bakery) en ter plekke bereid.

Deze winter willen we niets liever dan in een “Pépounut” bijten: geroosterde butternut, geitenkaas, honing en krokante spekchips. Eerlijk, seizoensgebonden en mijlenver weg van de trieste ham-kaas.

Waar? Pl. Léopold Wiener 7/A, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Wanneer? Maandag tot vrijdag van 10u tot 15u
https://www.miettesbxl.be/

Bar & Beurre, want vet is leven

David heeft het helemaal begrepen: het beste moment in een restaurant is vaak het brood met boter, vóór het eten. Dus maakte hij er een concept van.

Welkom bij Bar & Beurre, de nieuwe hotspot in Sint-Gillis waar je schaamteloos mag smeren. De boters zijn huisgemaakt en veranderen elke week: truffel, pompoen-miso of zelfs kaneel-vanille voor zoetekauwen.

Daarbij komen kleine gerechtjes om te delen, verzorgde cocktails en een mooi glas wijn. De sfeer is warm en gezellig, en er is zelfs een kleine binnenkoer voor de zeldzame dagen dat het niet regent (je mag dromen). Simpel, origineel en heerlijk troostrijk.

Waar? Charleroisesteenweg 254, 1060 Sint-Gillis
Wanneer? Woensdag t.e.m. zondag, 16u–00u

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Bar&Beurre (@baretbeurre)

Reboost Bar, een glow-up om op te eten

Na al die excessen kon een feel-good adres niet ontbreken. Reboost is het “happy snack”-project van Sarah.

In een licht en omhullend decor – ver weg van steriele healthy-clichés – kom je hier superfoods tanken. Op het menu: Açaí bowls met collageen, romige smoothies zoals de “Slim Blue Shake” (coco, ananas, spirulina) die goed zijn voor je gut health én je teint.

Het is de ideale lunchpauze voor wie natuurlijke energie wil zonder in te boeten aan smaak. De plek voelt aan als een glowy cocon, perfect voor een post-feestendétox.

Waar? Rue du Bailli 57, 1050 Elsene
Wanneer? 7/7, van 09u tot 18u
https://reboostacai.be/

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par reboost. (@reboost_bar)