Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws 4 Nieuwe plekken om in stijl te overwinteren in Brussel
Nieuws

4 Nieuwe plekken om in stijl te overwinteren in Brussel

 

De Brusselse winter? Grijs, nat en een tikkeltje deprimerend. De lokale eetscene is ijskoud. Gisteren waren er twee geweldige eetkraampjes om je warm te houden, van broodjes tot drank.
Deur Camille Vernin

Maison Poesy, het kameleon-clubhuis

Maison Poesy is voor mij de perfecte plek om te genieten van mijn humeur. Op 's Ochtends wil ik heerlijke gebakjes maken met een latte en goudbruine viennoiseries op de lichtdoorlatende koepel. Rond de middag verandert het in een chique kantine waar buurtcreatieven elkaar kruisen rond een "Club Croissant" die gezien mag worden.

Maar 's avonds gebeurt de echte magie: gedempt licht, smaragdgroene zelliges, warme aardetinten en een ultra-cocooning sfeer. Je vindt hier een breed scala aan kleine, verse gerechten en geen tekort aan poëtische cocktails zoals de Arc-en-Ciel Spritz. Het is kunstzinnig, warm en precies wat we nodig hadden.

Waar? Châtelainplein 19, 1050 Elsene
Wanneer? Dinsdag t/m zaterdag (10u-01u), brunch op zondag (10u-18u)
https://www.maisonpoesy.com/

Miette, de sandwich die een gerecht wordt

Het is tijd voor iedereen om van zijn broodje te genieten. Émilie en Thibaut, twee fans van échte producten, vonden dat een broodje beter verdient dan een plastiek driehoekje.

Bij Miette, in Watermaal-Bosvoorde, wordt de sandwich een gastronomisch bord. Alles is lokaal (groenten van Ferme de Peuplier, zuurdesembrood van Renard Bakery) en ter plekke bereid.

Deze winter willen we niets liever dan in een "Pépounut" bijten: geroosterde butternut, geitenkaas, honing en krokante spekchips. Eerlijk, seizoensgebonden en mijlenver weg van de trieste ham-kaas.

Waar? Pl. Léopold Wiener 7/A, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Wanneer? Maandag tot vrijdag van 10u tot 15u
https://www.miettesbxl.be/

Bar & Butter, wil dierenarts is leven

Davids boodschap is duidelijk: het beste moment in een restaurant is wanneer je zit te broeden met een laars, niet andersom. Daarom heeft hij een concept ontwikkeld.

Welkom bij Bar & Beurre, de nieuwe hotspot in Sint-Gillis waar je lekker kunt eten. De restaurants zijn de hele week open: truffel, pompoen-miso of zelfs kaneel-vanille voor je maaltijden.

Daarbij komen kleine gerechtjes om te delen, verzorgde cocktails en een mooie glas wijn. De sfeer is warm en gezellig, en er is zelfs een kleine binnenkoer voor de zeldzame dagen dat het niet regent (je mag dromen). Eenvoudig, origineel en zeer goede waarde.

Waar? Charleroisesteenweg 254, 1060 Sint-Gillis
Wanneer? Woensdag t/m zondag, 16u-00u

Reboost Bar, een glow-up om op te eten

Na al die excessen kon een feel-good adres niet ontbreken. Reboost is Sarah's "happy snack" project.

In een licht en luchtig decor - ver weg van steriele gezondheidsclichés - kom je hier superfoods tanken. Op het menu: Açaí bowls met collageen, romige smoothies zoals de "Slim Blue Shake" (kokos, ananas, spirulina) die goed zijn voor je gezondheid én je teint.

Het is de ideale lunchpauze voor wie natuurlijke energie wil zonder in te boeten aan smaak. De verpakking is als een glow-in-the-dark cocon, perfect voor een detox na het feest.

Waar? Baillistraat 57, 1050 Elsene
Wanneer? 7/7, van 09u tot 18u
https://reboostacai.be/

 

Mobiele versie afsluiten