Reload Yourself
Nieuws

Herlaad jezelf: terug naar winstgevendheid

 

Heb je moeite om de boekhouding van je bedrijf te begrijpen? Daalt je omzet gestaag? Stapelen de schulden zich op? Heb je moeite om een inkomen te verdienen met je bedrijf? Reload Yourself kan je helpen om je financiële situatie in kaart te brengen en je bedrijf weer op de rails te krijgen.

 

Reload Yourself
Reload Yourself

Hulp krijgen van Reload Yourself

De financiële gezondheid van een bedrijf is cruciaal, maar het is niet altijd gemakkelijk voor de manager van een KMO om daar een duidelijk beeld van te hebben. Reload Yourself richt zich tot alle ondernemers in Brussel of met een bedrijf in de regio die vragen hebben over de financiële gezondheid of levensvatbaarheid van hun bedrijf en die nog de kans hebben om hun bedrijf opnieuw op te starten. Ze krijgen een ervaren business coach toegewezen die hen zal begeleiden tijdens het herlanceringsproces. Afhankelijk van de behoeften worden interne of externe specialisten zoals advocaten of belastingdeskundigen ingeschakeld. De multidisciplinaire ondersteuning (via video of face-to-face) is regelmatig, zeer praktisch en volledig gepersonaliseerd, omdat elk bedrijf uniek is.

 

De praktische stappen om je bedrijf opnieuw te lanceren

Reload Yourself
Reload Yourself

Reload Yourself begeleidt je door het proces om je bedrijf opnieuw te lanceren. Het begint allemaal met een diagnostische fase waarin ze je helpen bij het opstellen van een gezondheidscheck van je bedrijf. Dit eerste consult is gratis. Ze beoordelen ook je energieniveau en motivatie voor de herlancering, terwijl ze de verschillende mogelijke wegen verkennen.

Als de diagnose positief is, zal Reload Yourself je vervolgens ondersteunen bij het implementeren van het herstel van je bedrijf. Ze helpen je om schuldbeschermingsmaatregelen te analyseren, de winstgevendheid te herstellen, het bedrijfsbeheer te verbeteren, een toekomstgericht financieel plan op te stellen en zelfs specifieke aspecten van de doorstart uit te voeren, zoals prospectie, marketing of financieel beheer.

 

Gratis gezondheidscheck

Reload Yourself biedt je een gratis eerste gezondheidscheck voor je bedrijf. Ze zullen de aard van de ondervonden moeilijkheden beoordelen (financiën, organisatie, motivatie, enz.) en hun mening geven over de mogelijkheid om je bedrijf opnieuw op te starten. Als ondersteuning wordt aanbevolen, bieden ze je een kleine bijdrage in de kosten, afhankelijk van je situatie.

Reload Yourself zal één ochtend per maand aanwezig zijn in de kantoren van de Federatie Horeca Brussel voor een sessie alleen voor leden.

Volgende data:

  • Maandag 27 november
  • Maandag 18 december

Als je een afspraak wilt maken voor een gratis gezondheidscheck (alleen in het Frans en Engels), stuur dan je verzoek naar secretariat@fedhorecabruxelles.be.

Bij Federatie Horeca Brussel geloven we in het succes en de duurzaamheid van onze leden. Reload Yourself is een waardevolle partner om u te helpen de financiële gezondheid van uw bedrijf op peil te houden. Laat u niet verrassen door financiële uitdagingen, maar onderneem nu actie om een welvarende toekomst voor uw zaak te verzekeren.