Actualités

Be-retro Retrospectieve 

Korte terugblik op de evenementen die in Brussel of elders hebben plaatsgevonden

Legendes  – De zeven kandidaten en de jury – Simon De Tavernier en Minister David Clarinval

En de eerste Maître d’Hôtel van België 2022 is…

Op maandag 21 maart werd Simon De Tavernier benoemd tot Eerste Maître d’Hôtel van België 2022. Dat gebeurde tijdens een prachtig diner op het Domein De Blommerie, in Moeskroen. De jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door de vzw Fetam (Federation of Table Masters), vond een week voordien plaats te Maarkedal, in het Restaurant Paul de Pierre, waar zeven kandidaten een gooi naar deze titel deden. “Wat het verschil maakte, is dat ik al twee jaar ervaring had met de wedstrijd”, legt Simon uit. “Dat maakte dat er een zekere vastberadenheid was om dit jaar te winnen.” De 24 juryleden mochten de zeven kandidaten beoordelen op basis van meerdere proeven, waaronder een schriftelijke proef, een eigen zaalbereiding van twee opgelegde producten, drie zaalversnijdingen… “Eerste Maître d’Hôtel van België zijn is niet niets. Als je ziet hoe trots iedereen is, dan doet het wel iets met me.” https://federation-tablemasters.be

 

Hal vernoemd naar Pierre Wynants

Hal D van de Brusselse Vroegmarkt, waar grote leveranciers van groenten en fruit bijeenkomen, draagt voortaan de naam van Pierre Wynants, de driesterrenchef van ‘Comme chez Soi’. Als internationaal vermaard symbool van de Belgische en Brusselse keuken werkte hij in zijn restaurant tot het midden van de jaren 2000 alvorens de fakkel door te geven aan zijn schoonzoon Lionel Rigolet en zijn dochter Laurence. 

 

Van links naar rechts 
Loïc Rigolet, Marie-Thérèse en Pierre Wynants, Laurence en Lionel Rigolet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 10 van de Brusselse garnaalkroketten

Bij een bezoek aan België is het proeven van garnaalkroketten een absolute must. En ook in Brussel is het een traditie geworden. Daarom organiseert Visit.Brussels sinds 2018 een wedstrijd om uit te vissen welk Brussels restaurant de beste garnaalkroketten aanbiedt. Dit jaar werd het team van Les Brasseries Georges als grote winnaar verkozen. De ‘coup de cœur’ ging naar Les Petits Oignons. Ook Todt’s Café, Chez Léon, L’Improbable, Albert, Le Variétés, Beaucoup Fish, Taverne du Passage, The 1040 en Fernand Obb Delicatessen scoren (opnieuw, voor sommigen) de top 10.