Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws 100% cashless: een praktijk die de Brusselse horeca lijkt aan te spreken
Nieuws Mensen

100% cashless: een praktijk die de Brusselse horeca lijkt aan te spreken

We hebben zojuist een nieuwsbericht gepubliceerd met een video van Chloé Sengier, eigenaresse van Coco Donuts, Crème et Bisou in Brussel, die vertelt over haar relatie met 100% cashless. Na een aantal reacties van onze publicatie willen we u graag twee interessante feiten over dit project meegeven.

Misschien heb je al geprobeerd je behoefte aan cafeïne te bevredigen met een klein briefje, maar ging je teleurgesteld weg omdat het etablissement dat je zocht een bordje "cashless" had. Deze praktijk, die nog niet officieel door de Belgische wetgeving wordt aanvaard, verspreidt zich geleidelijk in de horeca. Waarom is dit zo belangrijk voor restauranteigenaren en is het een oplossing voor de lange termijn?

Tussen veiligheid en vereenvoudigd beheer

De afwezigheid van contant geld in horecagelegenheden lijkt een antwoord te zijn op verschillende problemen waarmee restauranthouders vaak worden geconfronteerd. Naast een vereenvoudigde boekhoudingChloé Sengier opmerkt, maakt de afwezigheid van contant geld het mogelijk kassafouten te vermijden. Ook het veiligheidsaspect speelt een rol, aangezien het risico van diefstal kleiner is wanneer er geen contant geld in de winkel is. Bovendien wordt het dagelijks beheer van contanten steeds complexer, aangezien steeds minder geldautomaten geldstortingen accepteren.

Pas op: contant geld betekent niet "zwart"!

Winstgevend of niet?

De vraag is of het mogelijk is winstgevend te zijn zonder "zwart geld3 te gebruiken. Als alleen al het noemen van dit woord u doet huiveren, moet u niet vergeten dat dit taboe deel uitmaakt van de realiteit van het beroep.

We moeten ook in gedachten houden dat sommige restauranteigenaars in deze video hebben verklaard dat ze deze praktijk onder de Covid-19-crisis aanhangen, omdat ze geloven dat dit voor hen een uitgelezen kans is om op te staan en mee te tellen, in plaats van hen te destabiliseren door tijd vrij te maken van de kassa om het ontstaan van parallelle economieën te voorkomen. Onze rol als federatie is niet om het voortouw te nemen tegen de degeneratie van beide kanten van de economie, maar om te laten zien dat een "slechte" operatie mogelijk is. Sommige van de andere bedrijven zijn ook erg kwetsbaar en daar moeten we ons allemaal bewust van zijn.

Wij zetten ons in om u op dit gebied te helpen. Hoe kan ik u helpen? Bezoek onze website "Deksel worden" pagina of stuur ons een e-mail op secretariat@fedhorecabruxelles.be .

Mobiele versie afsluiten