Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws Passion Trophy 2019: België wint de prijs voor het best werkende team
Nieuws

Passion Trophy 2019: België wint de prijs voor het best werkende team

De 10e Trophée Passion International, georganiseerd door de Académie Culinaire de France, werd gehouden op 19 en 20 maart en voorgezeten door Fabrice Prochasson en Michel Roth. 

Dit jaar bezochten de 8 kandidaten uit Argentinië, België, Frankrijk, Chili, Japan, Mexico, Zwitserland en de Verenigde Staten op 19 maart de Rungis Market voor een fruit- en groentetest. De wedstrijd werd op 20 maart voortgezet in de keukens van FERRANDI Parijs. Gedurende 5 uur creëerden de kandidaten drie recepten op basis van de volgende thema's:

  • een plantaardige inzending op 80%, met quinoa uit Peru
  • een gevulde rosbieffilet, heel of gereconstitueerd, en twee runderwangen, vergezeld van 3 bijgerechten naar keuze
  • een creatief dessertplateau gebaseerd op een fruitpavlova inclusief Nice Lemon

Uiteindelijk werd aan het eind van de dag op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs de naam van de winnaar, John Argaud, bekendgemaakt.

Alle winnaars :

1. prijs : Frankrijk, vertegenwoordigd door John Argaud
2e prijs : Chili, vertegenwoordigd door Roberto Munoz
3e prijs : Japan, vertegenwoordigd door Masahide Yokobayashi
4es ex-aequo : De Verenigde Staten, België, Mexico, Argentinië en Zwitserland

Andere toegekende prijzen:

Toegangsprijs : Mexico, vertegenwoordigd door José Francisco Palacios
Dessert prijs : Chili
1. artistieke prijs : Japan
Prijs voor het beste werkteam : België, vertegenwoordigd door David Lievyns

Mobiele versie afsluiten