Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Mineral Tour 2019: Alcoholvrije cocktailrecepten op uw menu
Nieuws

Mineral Tour 2019: Alcoholvrije cocktailrecepten op uw menu

In het kader van de Mineral Tour 2019 en in samenwerking met de Kanker Stichtingde Horeca Federatie Brussel zorgt voor een nieuwe Inspiratiegids met recepten voor alcoholvrije cocktails.

De drie horecafederaties van België sluiten zich dit jaar aan bij de Mineral Tour en geven hun leden tips en trucs om hen te helpen een kwaliteitsvol alternatief te bieden aan het groeiend aantal mensen dat geen of minder alcohol drinkt.

MOCKTAILS

Horeca Vorming Vlaanderen heeft ons deze vier eenvoudige mocktailrecepten. Probeer ze uit, ze zijn de moeite waard!

BASIL SMASH

Ingrediënten:

  • 12 blaadjes basilicum;
  • 1 theelepel rietsuiker;
  • 1,5 cl rietsuikersiroop;
  • 4 cl vers geperst citroensap ;
  • Henry Thomas gemberbier;

Voorbereiding:

  • meng de basilicumblaadjes met de rietsuiker in een stevig Old Fashioned glas;
  • Vul het glas met gemalen ijs tot de bovenkant, roer met een menglepel en werk af met het gemberbier;
  • Voeg voor de afwerking basilicum, citroenschil en veenbessen toe.
  • Giet het citroensap en de rietsuikersiroop over het mengsel;

GEKRUIDE MANGO LIMONADE

Ingrediënten:

  • 4 cl Monin Spicy Mango siroop ;
  • 4 cl vers geperst citroensap ;
  • 10 cl ginger ale;

Voorbereiding:

  • Giet de mangosiroop en het citroensap in een mooi hoog limonadeglas gevuld met ijsblokjes;
  • meng met een roerlepel en voeg het gemberbier toe;
  • werk af met een stukje mango, een klein takje munt en een citroenschilletje;

FRAMBOZENPLEZIER

Ingrediënten:

  • 6 frambozen;
  • 2 cl rietsuikersiroop;
  • 1 cl violetstroop;
  • 4 cl vers geperst limoensap ;
  • Limonade met citroen;

Voorbereiding:

  • plet de frambozen in een mooi limonadeglas;
  • Giet het limoensap, de rietsuikersiroop en de viooltjesstroop erbij en meng met de roerlepel;
  • vul met gemalen ijs en werk af met limonade;
  • Versier met een verse framboos, een klein takje munt en een viooltje;

CYLANTRITO

Ingrediënten:

  • 12 tot 15 verse korianderblaadjes ;
  • 1 theelepel rietsuiker;
  • 1,5 cl rietsuikersiroop;
  • 4 cl citroensap;
  • Gemberbier;

Voorbereiding:

  • Plet de korianderblaadjes in de rietsuiker met een cocktailstamper;
  • Giet de rietsuikersiroop en het citroensap erbij, meng met een roerlepel en vul aan met crushed ice;
  • werk af met het gemberbier (ongeveer 4 cl);
  • Versier met korianderblaadjes, citroenschil en gember;

BOBTAILS

Kijk voor meer inspiratie op de website van de BOB-campagne. www.bob.be/fr/bobtails: feestelijke cocktails met alcoholvrij bier van eigen bodem www.bob.be/fr/cest-la-fete-quand-bob-cuisine/: gerechten die perfect samengaan met alcoholvrij bier.

Kortom, doe alles wat je doet voor alcoholische dranken, maar denk groter! 

Bron: Inspiratiegids Mineralen Tour 2019

Mobiele versie afsluiten