Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws "Om te zeggen dat we niet weten hoe we naar het centrum moeten komen is verkeerd."
Nieuws Ronde tafel

"Om te zeggen dat we niet weten hoe we naar het centrum moeten komen is verkeerd."

Tijdens de Ronde Tafel op 18 oktober bracht de Federatie Horeca Brussel verschillende vertegenwoordigers van de horecasector samen met de burgemeester van Brussel-Stad, Philippe Close, en de Schepen van Economische Zaken, Fabian Maingain. Een tafel van 20 personen verwelkomde de deelnemers in de Park Side Brasserie.

Ludivine de Magnanville, voorzitster van de Brusselse Horecafederatie, informeerde de aanwezigen allereerst over de verschillende nieuwtjes betreffende de federatie. Zij wees ook op de voor begin 2023 geplande regionale steun om bedrijven in moeilijkheden als gevolg van de energiecrisis te helpen.

Goede zet.

Volgens de burgemeester en Wethouder van Economische Zaken is het nieuwe verkeersplan Good Move in Brussel geen dode letter meer: "De verkeerszone verandert", zegt Philippe Close, "en dat is niet de reden waarom mensen niet weten wat ze in Brussel kunnen doen. Ook de professionals uit de horeca werken aan een oplossing.

Volgens Philippe Close en Fabian Maingain is een aantal zaken in gang gezet om de overgang naar de rustiger wijken te vergemakkelijken. "We hebben een open plan," zegt de minister. Volgens verschillende vertegenwoordigers van de sector is er ook een gebrek aan communicatie en informatie. "We weten niet echt wat we in handen hebben en wat frustrerend is," zeggen ze.

Investeren en terrassen

Toch blijven ondernemers in Brussel willen investeren, leggen de twee politici uit. Er is dus geen sprake van achteruitgang. "I ben de burgemeester, dus het is normaal dat ik van me laat horen als dingen niet gaan zoals wij willen," zegt Philippe Close. "Mijn doel is oplossingen te vinden om verder te komen, want we hebben echt meer openbare ruimtes nodig.

De twee politici geven ook meer informatie over ruimtelijke ordening. Deze zullen in 2023 nog niet klaar zijn. Zogenaamde "voorlopige" of "Covid"-terrassen zullen kunnen blijven, in afwachting van een eventuele vergunning voor na 2023.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Mobiele versie afsluiten