Nee, de horeca is stervende. We moeten de horeca nieuw leven inblazen en nieuwe maatregelen nemen!
Reactie op het artikel in Libre Belgique van 24/08/2020.
Een paar woorden om u eraan te herinneren wat de horeca in de breedste zin voor ons land betekent: 186.000 werknemers, 60.000 zelfstandigen, 85.000 werknemers in de evenementensector en 240.000 nevenwerknemers (leveranciers, uitzendkrachten, studenten ....).
Precies het tegenovergestelde van wat Mr. Benoît Caufriez - Bestuurder Acerta Raadplegen, We moeten erop wijzen dat onze restaurants zonder terras in onze grote steden (Brussel, Antwerpen, Brugge, Namen, Luik, Genk...) op sterven na dood zijn.
Veel zijn nog steeds gesloten vanwege de COVID-crisis.
Onze hotels in Brussel zijn slechts tot 5 % gevuld, terwijl de statistieken voor dezelfde periode in 2019 60 % waren. De regio's Coté en Wallonië halen amper een gemiddelde van 65 %.
Bij 85 % liggen onze restaurants stil en vrezen we een groot verlies van banen.
Dankzij de terrassen en het goede weer van de afgelopen dagen hebben onze bars een deel van hun omzet kunnen redden.
Wat gebeurt er als de regen terugkeert?
Nachtclubs en de hele uitgaanswereld staan nog steeds volledig stil.
Wij begrijpen uw artikel niet, waarin staat dat het beter gaat met de horeca!
De sector heeft 13 kwartalen nodig om te herstellen van de crisis!
Als we optimistisch proberen te zijn en aannemen dat onze regering de zaken weer op de rails zal krijgen, zullen we pas over 13 tot 15 kwartalen weer betere tijden zien voordat we weer terug zijn bij de tijd van voor de crisis.
Tussen nu en dan zullen honderden bedrijven sluiten en duizenden banen verloren gaan.
Dus blijft de vraag: waar doet de horeca het beter?
De Federatie Horeca Brussel.