Elk jaar starten veel mensen een cateringbedrijf zonder de nodige plannings- en milieuvergunningen te controleren. Het resultaat? Vertragingen, administratieve complicaties en zelfs vermijdbare extra kosten.
Een veelgemaakte fout: een onvoorbereide verbintenis aangaan
Ik zal je een concreet voorbeeld geven: ik heb een huurcontract voor een pand dat ik me kan voorstellen. Maar dat is niet wat een hotel nodig heeft. Het resultaat? Er is veel tijd verloren gegaan met het opzetten van een bedrijf en een succesvol project.
Een ander zeer belangrijk aspect is het creëren van een gebied waar geen publiek eigendom is. Dit kan alleen maar een administratieve rompslomp zijn en kan er zelfs toe leiden dat de regels worden overtreden.
Stel de juiste vragen
Voordat je een huurcontract ondertekent of investeert in werkzaamheden, is het essentieel om te controleren of alles in orde is:
- Stedenbouw: Is het gebouw geschikt voor je bedrijf?
- Vergunningen en certificeringenZijn ze nodig voor je project?
- Erfgoedstatus: is het gebouw beschermd, wat voor specifieke procedures zou vereisen?
Dit zijn slechts enkele van de essentiële dingen die ik moet weten over het succes van je horecazaak te garanderen.
Wil je alles weten wat je moet weten om fouten te vermijden?
Raadpleeg onze minigids die in samenwerking met Janson is gemaakt en zorg ervoor dat u op de juiste manier van start gaat!