Federatie Horeca Brussel Nieuws Horeca Federatie De Horecatel-beurs serveert een nieuwe editie in 2022! 
Horeca Federatie

De Horecatel-beurs serveert een nieuwe editie in 2022! 

De 55ste editie van de Horecatel-beurs, het niet te missen evenement voor horecaprofessionals, zal van 13 tot 16 maart plaatsvinden in het WEX in Marche-en-Famenne. 

Drie dagen later wordt een selectie van de belangrijkste coureurs ter wereld gekozen uit de 6 WEX-hallen. In totaal wordt 23.500 m2 gewijd aan de belangrijkste merken van apparatuur en voedingsproducten voor koks, traiteurs, collectiviteiten en snacking. Eén hal is voorbehouden aan 's lands belangrijkste brouwerijen (maar er is ook plaats voor kleinere producenten en ambachtslieden) en aan andere dranken (koffie, wijn, sterke dranken en frisdranken). 

 

Een eigen paleis voor gastronomie

Het in 2012 ingevoerde Paleis 6 dat gewijd is aan gastronomie, blijft groeien en verwelkomt zomaar zelfs 60 exposanten. 

Onder hen bevinden zich enkele nieuwe bedrijven: Gervin Distillery, Ecopoon, Distrimarks (theetoren), Bossuyt, D-Vine.

Drie dagen later worden chef-koks uit alle disciplines uitgenodigd voor de 'Master Stage', waar ze de kans krijgen om hun culinaire ervaringen te delen met het publiek via een programma van culinaire demonstraties in de ceremoniële zaal van Philippe Limbourg. 

Ook niet te missen is de collectieve stand van Apaq-W die Waalse producenten een belangrijk uitstalraam zal bieden. Aldus genieten ze van extra zichtbaarheid om hun knowhow en kwaliteitsproducten te promoten bij restauranthouders en collectiviteiten.

Elk jaar zal een chef-kok deelnemen aan het ambassadeursevenement om Horecatel en haar programma van culinaire demonstraties in de kijker te zetten. Dat is deze keer de Bergense chef Jean-Philippe Watteyne, van Restaurant Rebelge. Als voormalig kandidaat van het kookprogramma Top Chef seizoen 4 (2013), opende hij zijn eerste restaurant I Cook in Mons (2010), evenals Jean-Philippe's Bistro. Vervolgens maakte hij de kaart van het Sofitel-restaurant The 1040. In 2020 gaf hij een nieuwe draai aan zijn carrière en opende hij 'Rebelge', een paradijsje dat de voorkeur geeft aan lokale producten. Jean-Philippe Watteyne opent de culinaire festiviteiten op 13 mei en voegt zich bij zijn collega's in de jury van de Eric Martin Trofee op 14 mei.

Door Eric Martin Trofee 

De tiende editie van de WexProCup-wedstrijd die omgedoopt werd tot 'Eric Martin Trophy', maakt zijn grote comeback met vier jonge chef-koks. Gedurende 2u30 zullen ze proberen uit te blinken in proeven bedacht door Jean-Philippe Watteyne. Ze zullen worden beoordeeld door een jury van chef-koks van het collectief Génération W.  

Praktische informatie

Enkel toegankelijk op vertoon van het Covid Safe Ticket (vanaf 16 jaar). Mondmasker verplicht.
Openingstijden: van zondag 13 tot en met dinsdag 14 maart: 11.00 tot 19.00 uur (toegang tot 18.30 uur). Woensdag 16 maart: van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur). 
Prijs: beurs voorbehouden aan professionals  70€ 
Gratis toegang op vertoon van uitnodiging: 6€/pers voor studenten van de hotelschool (alleen op woensdagmiddag 16/03) 
Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar 
Parkeren: 3.000 plaatsen beschikbaar op het terrein - 3€/dag 
WEX, Rue des Deux Provinces, 1 in 6900 Marche-en-Famenne 
www.horecatel.be  

Mobiele versie afsluiten