Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws HERINNERING: Gelden de regels voor luchtfiltering nog steeds in de horeca? HERINNERING: Gelden de regels voor luchtfiltering nog steeds in de horeca?
Nieuws Coronavirus Sector

HERINNERING: Gelden de regels voor luchtfiltering nog steeds in de horeca? HERINNERING: Gelden de regels voor luchtfiltering nog steeds in de horeca?

-> Op het gebied van luchtkwaliteit is de streefnorm 900 ppm CO2

-> Het gebruik van een apparaat om de luchtkwaliteit te meten (CO2) is verplicht. Het moet worden geïnstalleerd op een plaats die duidelijk zichtbaar is voor bezoekers, tenzij er een alternatief displaysysteem is dat in realtime toegankelijk is voor het publiek. Wat de luchtkwaliteit betreft, is de streefnorm 900 ppm CO2.

-> De regels voor luchtfiltratie blijven van toepassing, met uitzondering van de sanctie van sluiting als het niveau van 1200 ppm wordt overschreden. 

-> Samengevat zijn deze regels voor luchtfiltratie :

  • onder 900 ppm = geen probleem.
  • tussen 900 en 1200 ppm = de exploitant moet ventilerende maatregelen treffen. Dit houdt ineen actieplan gebaseerd op een risicoanalyse om compenserende ventilatie- en/of desinfectie- en/of luchtfiltratiemaatregelen te garanderen. 
  • boven 1200 ppm = geen verplichting om te sluiten, maar verplichting om filtratieapparatuur te installeren die een luchtkwaliteit van minder dan 900 ppm garandeert.

-> De nagestreefde luchtkwaliteitsnorm is 900 ppm CO2.

-> Het gebruik van een luchtkwaliteitsmeter (CO2) is verplicht. Het moet worden geïnstalleerd op een goed zichtbare plaats voor de bezoeker, als alternatief voor het gebruikelijke realtime displaysysteem dat door uitgevers wordt gebruikt. De nieuwe standaard is 900 ppm CO2.

-> De regels inzake luchtfiltratie blijven van toepassing, met uitzondering van de sanctie van sluiting als het niveau van 1200 ppm wordt overschreden.

-> Samengevat zijn deze regels voor luchtfiltratie dus :

  • onder 900 ppm = geen probleem.
  • tussen 900 en 1200 ppm = de exploitant zal zich ertoe moeten verbinden ventilatiemaatregelen te treffen. Dit zal een actieplan zijn op basis van een risicoanalyse om te zorgen voor compenserende ventilatie- en/of desinfectie- en/of luchtfiltratiemaatregelen.
  • boven 1200 ppm = geen sluitingsverplichting meer, maar wel de verplichting om filtratieapparatuur te installeren die een luchtkwaliteit van minder dan 900 ppm garandeert.
Mobiele versie afsluiten