Horeca Federatie Brussel Nieuws Sector Gaat het beter met de horeca? Acerta zou er goed aan doen het veld in te gaan! Gaat het beter met de horeca? Acerta zou er goed aan doen om in het veld te komen!
Sector

Gaat het beter met de horeca? Acerta zou er goed aan doen het veld in te gaan! Gaat het beter met de horeca? Acerta zou er goed aan doen om in het veld te komen!

We betreuren de cijfers van Acerta die gebaseerd zijn op 2.500 bedrijven, die nog niet eens 10TP3T van de horeca vertegenwoordigen.

Gezien de situatie in Brussel en de grote steden van het land, zijn we verbaasd dat deze cijfers geen rekening houden met de hotelsector, de cateringsector en de luchthaven- en havencatering, die zich in een catastrofale situatie bevinden gezien het gebrek aan klanten, toeristen en bedrijven.

Acerta zou er goed aan doen het veld in te gaan!

Als Acerta de indruk wekt dat de horecasector zich heeft hersteld, vergist zij zich schromelijk.

Het sociale secretariaat zou er goed aan doen om naar Brussel en andere grote steden te komen om ons te laten zien dat de horeca weer volop in beweging is.

De hotelsector verliest nog steeds meer dan 75 % aan omzet. De catering en de institutionele keuken bevinden zich in een vergelijkbare situatie. Onze restaurants verliezen nog steeds meer dan 63 % aan omzet en krijgen hun lunchklanten nog steeds niet terug.

Hoe kan Acerta beweren dat we op volle capaciteit werken?

Vandaag weten we dat de sector als geheel nog steeds niet terug is op het niveau van 2019.

De Horecamaatregelen moeten doorgaan!

Het is absoluut noodzakelijk om de steunmaatregelen voor de horeca voort te zetten. Deze maatregelen moeten per sector gericht zijn en voor de lange termijn gelden. We zien dat het handhaven van de btw op 6 % banen in de horeca zal redden. Als deze verlaging nog een kwartaal wordt gehandhaafd en als de werkloosheid door overmacht vooral voor de horeca gehandhaafd blijft.

Acerta zou er goed aan doen om de ONSS-cijfers te gebruiken en niet de cijfers in hun database.


Wij betreuren de cijfers van Acerta, die gebaseerd zijn op 2.500 bedrijven die nog geen 10% van de horecasector vertegenwoordigen.

Gezien de situatie in Brussel en in de grote steden van het land verbaast het ons dat in deze cijfers geen rekening is gehouden met de horeca, de grootkeukens, de collectieve catering of de catering in de luchthavens, die zich in een catastrofale situatie bevinden door een gebrek aan klanten, toeristen en zakenlieden.

Acerta zou er goed aan doen naar het veld te komen!

Als Acerta de indruk wekt dat de horecasector zich heeft hersteld, vergist zij zich schromelijk.

Het sociaal secretariaat zou er goed aan doen naar Brussel of andere grote steden te komen om ons te laten zien dat de horeca weer volop in beweging is.

De hotelsector verliest nog steeds meer dan 75% van zijn omzet. De catering- en gemeenschapskeuken verkeert in dezelfde situatie. Onze restaurants verliezen nog steeds meer dan 63% van hun omzet en zijn nog steeds niet in staat hun lunchklanten te vinden.

Hoe kan Acerta in deze situatie zeggen dat wij op volle toeren draaien?

Vandaag weten we dat de sector als geheel de vonken van 2019 nog niet te boven is.

De Horeca maatregelen moeten worden voortgezet!

De steunmaatregelen voor de horecasector moeten absoluut worden voortgezet. Deze maatregelen moeten per sector worden gericht en op lange termijn worden vastgesteld. We kunnen er zeker van zijn dat de overdracht van BTW naar 6% banen zal leiden tot een vermindering in de horeca. Als deze daling nog een kwartaal wordt volgehouden en als de werkloosheid voor de belangrijkste krachten in de horeca en meer in het bijzonder in de horeca wordt gehandhaafd.

Acerta zal zich baseren op de gegevens van de RSZ en niet op de gegevens in haar database.

Mobiele versie afsluiten