Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Tweede Master Class van Horeca Academy Brussels
Nieuws Opleiding

Tweede Master Class van Horeca Academy Brussels

Horeca Academie - Yves Mattagne - efp - gastronomie - opleiding

Vanille Dujardin

Op 7 november organiseert Horeca Academy Brussels een nieuwe training, georganiseerd door Chef Alexandre Dionisio. Hij zal u meer informatie geven over de ingrediënten en het kookproces.

Dit evenement combineert technische en operationele aspecten, en we hopen dat de studenten kunnen deelnemen aan de eerste Master Class, die op 26 september werd gehouden met chef-kok Yves Mattagne. "Iedereen leek met nieuwe ideeën te komen, dus het doel is bereikt", verklaart Vincent Giroul, directeur van het efp-centrum en partner van de Fédération Horeca Bruxelles bij dit project.

Programma

  • 9 uur: ontvangst en ontbijt
  • 10u: opstelling en demonstratie door chef-kok Dionisio
  • 12 uur: lunch bereid door de koks
  • 13.30 uur: Ondernemersopleiding: Hoe aanwezig te zijn in de pers met uw zaak
  • 15.30 uur: Workshop: emulsies en proeven
  • 17.30 uur einde

Op het menu staan een aantal masterclasses. Op 7 november presenteert chef-kok Alexandre Dionisio de emulsies. Op 5 december geeft chef-kok Giovanni Bruno een lezing over zoetzure syphon. En op 16 januari geeft chef-kok Benoit Neusy meer uitleg over de combinatie van events en overeenkomsten tussen land en zee. "De chefs die de Masterclass bijwonen hebben veel kennis en ervaring", aldus Vincent.

Samenwerking tussen FHB en efp

De Horeca Federatie Brussel heeft haar krachten gebundeld met efp - een professioneel opleidingscentrum - om de Horeca Academie Brussel op te richten en een reeks Master Class aan te bieden die technische en ondernemersvaardigheden combineren. Inderdaad, als koken een kunst is, kan het beheren van een établissement echte uitdaging zijn.

De prijs per Master Class bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Fédération Horeca Bruxelles en gratis voor drie laatstejaars efp-studenten volwassenenonderwijs - restaurateur/cateraar (geselecteerd op basis van een motivatiebrief).

Informatie en advies over www.horeca-academy.brussels

Mobiele versie afsluiten