2025 is gearriveerd met een overvloed aan heerlijke en verrassende smaakbeloftes in de hoofdstad. Hier zijn vijf gloednieuwe hotspots die je absoluut moet uitproberen!
La Stazione
Onze nieuwe favoriete Italiaanse kantine in Brussel, die eigenlijk allesbehalve een kantine is. Deze plek, die delicatessenzaak en restaurant in evenwicht houdt, staat open voor bezoekers van over de hele wereld en is een must voor liefhebbers van authentiek Italiaans eten. Je komt er om heerlijke specialiteiten uit het zuiden in te slaan, voor een gezellige dinerervaring of gewoon om snel te genieten van een lunchhapje en te proeven van la dolce vita.
Het menu is gemakkelijk te volgen, smakelijk en vol verrassingen. Het eten is heerlijk, de deuren zijn koninklijk en je kunt genieten van het water. Wat vind jij dat je moet doen? Spaghetti burro e aliciboterachtige pasta met ansjovis, een creatie die weleens je volgende culinaire obsessie zou kunnen worden.
Waar? Alsembergsesteenweg 411, 1180 Ukkel
Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag 's middags en van donderdag tot zaterdag 's avonds.
Moet
Het voormalige Classico is niet meer, maak kennis met Must! Dit geweldige restaurant in het hart van de Châtelain-wijk is perfect voor een maaltijd met vrienden, afspraakjes of familie. Wat moeten we echt weten? De warme sfeer, de ongedwongen ambiance en de lange fluwelen banken die uitnodigen om urenlang te blijven hangen. Ik kan van de bar naar het restaurant gaan en weer terug, maar ik wil dat de oorspronkelijke sfeer van de ruimte behouden blijft.
Maar het is ook een goed idee om een klassieke brasserie te proberen, perfect bereid: Holstein-rundercarpaccio, garnaalkroketten, taglioni met zwarte truffel, wilde zeebaarsfilet, zeetong meunière, gegrilde entrecote... Een absolute aanrader is de steak tartaar, een vaste waarde die hier wordt geserveerd met heerlijke huisgemaakte frietjes - en die zowel in een Italiaanse variant als met kaviaar te verkrijgen is!
Waar? Américainestraat 124, 1050 Elsene
Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag van 18u tot 2u. Keuken open tot middernacht.
Vistank
In het hart van de Marollen is Fish Tank het concept van een klassieke visbar. Achter de felblauwe gevel schuilt een ontspannen en hippe sfeer, met een creatieve maritieme kaart die de nadruk legt op verse, lokaal gekweekte vis en verantwoord gevangen zeevruchten. Rechtstreekse en dus ultraverse aanvoer uit de Noordzee en Het Kanaal.
Hier smul je van nostalgische frituurgerechten: garnaalkroketten, gefrituurde calamares, in rundervet gebakken frieten, fish & chips met Rédor-bierbeslag. De klassieker Amerikaanse (steak tartaar) krijgt hier een twist met zalmforel, en alle sauzen - van mayo en tartaar tot algen-, rouille- en harissasaus - zijn volledig huisgemaakt.
Waar? Hoogstraat 246, 1000 Brussel
Wanneer? Woensdag en donderdag van 12u tot 15u, vrijdag en zaterdag van 12u tot 21u, zondag van 12u tot 18u.
Baci
Baci is de nieuwe Italiaanse hotspot in de wijk Châtelain, in het hart van de traditionele Voisin Bistro Bar. Het concept? Een snelle trip naar Puglia, de geboortestreek van een van de oprichters. Het rijkelijk gedecoreerde interieur nodigt je uit in een mediterrane setting: een hippe bar, een praktische bar, vintage kiosken en prachtige planten. Op het menu: ambachtelijke pasta, gerijpte kazen en kleurrijke groenten, gepresenteerd op handgemaakte borden uit artisanale ateliers. De marmeren tafels doen denken aan de straten van zonovergoten dorpjes.
In de keuken? Lorenzo Carletti, wereldkampioen pizzaiolo 2023-2024, staat bij het gebrul en bewaakt de vlammen van zijn houtgestookte oven. Onze aanraders? De parmigiana of de ragù van kalfswang, die maar liefst zeven uur langzaam gestoofd wordt. En voor de zoetekauwen: de Angioletti FrittiEen heerlijk frisse pizzadeeg met een chocolade-hazelnootvulling. Hemels!
Waar? Tabellionstraat 31, 1050 Elsene
Wanneer? Open voor lunch en diner.
Oude jongen 2.0
Het is zover! Old Boy, een van de populairste restaurants in Brussel, heeft een comeback gemaakt na een grote renovatie en een complete make-over. Nadat het in oktober een uitgebreide renovatie onderging, heeft het zijn capaciteit teruggebracht en een nieuw culinair concept geïntroduceerd. Weg met het vaste vijfgangenmenu, hier draait alles om flexibiliteit: gasten kunnen nu hun maaltijd à la carte samenstellen of kiezen voor het bekende vijfgangenmenu. De openingsuren worden ruimer en walk-ins zijn eindelijk welkom in de avond - een zegen voor last-minute restaurantplanners!
Maar de ultieme revolutie hangt nog in de lucht: Old Boy steelt van de Aziatische barbecue als kloppend hart van de ervaring. Geïnspireerd door de straatmarkten van Bangkok en Londense hotspots zoals KILN en Kolae, trokken oprichters John Prigogine en Xavier Chen met hun team op een tien dagen durende ontdekkingsreis naar Thailand. Het resultaat? Een enorme grill in het hart van het restaurant, waar gegrild vlees, vis en groenten worden bereid met vlammen, voor een echte smaakbeleving en pure authenticiteit.
Waar? Tenboschstraat 110, 1050 Elsene
Wanneer? Maandag van 18u30 tot 21u15, dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u15 en van 18u30 tot 21u30. Gesloten op woensdag.