Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Energiecrisis: de regionale bonus moet er in februari eindelijk komen
Nieuws

Energiecrisis: de regionale bonus moet er in februari eindelijk komen

De Brusselse regering heeft 113 miljoen belastingvrije fondsen om huishoudens te helpen die getroffen zijn door de energiecrisis. Aanvankelijk aangekondigd voor januari 2023, zou het in februari eindelijk het licht moeten zien.

Ter herinnering: de steun bedraagt 30% van het verschil tussen de rekeningen van 2021 en 2022 van de gastorganisatie. Maar er zijn ook bedrijven met betere faciliteiten: voor dit evenement waren 6 stemopnemers uitgenodigd.

De clausules zijn de volgende:

  • De opgegeven omzet voor het jaar 2021 moet ten minste 50.000 euro bedragen.
  • De richtsnoeren voor het jaar 2021 moeten worden goedgekeurd.
  • Er is een limiet van 50.000€ voor de Re.Ca. en 100.000€ voor de Ho.

Deze regionale bonus wordt aan het begin van het jaar gegeven. Dit zal gebeuren via een interview om te weten te komen hoe het premièredossier zal worden gepresenteerd.

U kunt nu uw energieafrekening van 2022 aanvragen bij uw leverancier, zodat alles klaar is als de bonus in februari wordt gepubliceerd.

Als u moeilijkheden ondervindt door de vertraging van deze steun, staat de Federatie Horeca Brussel klaar om naar u te luisteren en samen met uw leasemaatschappij de operaties uit te voeren. Wij werken momenteel samen met Sibelga om ervoor te zorgen dat het distributiesysteem goed wordt gecontroleerd in het kader van een meetsysteem, zodat de bedding kan worden beschermd. De leveranciers van gas en elektriciteit, Luminus en Engie, zijn belast met de levering van elektriciteit.

Mobiele versie afsluiten