Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Julie Nullens uit Brussel wint de wedstrijd Beste Barman van België 2022!
Nieuws

Julie Nullens uit Brussel wint de wedstrijd Beste Barman van België 2022!

Julie Nullens maakt een cocktail

De 59ste editie van de Belgische Nationale Bartender Wedstrijd van de UBB - Union of Belgium 's Bartenders - vond afgelopen maandag 23 mei in het Stanhope Hotel te Brussel plaats.

De beste bartenders van het land krijgen de titel "Beste Bartender van België 2022" om ervoor te zorgen dat België vertegenwoordigd is op de International Bartenders Association (IBA) Conference, die van 4 tot 9 november 2022 in Cuba wordt gehouden.

Julie Nullens (Le bar à Ju - Sprimont) wint met unanimiteit van de jury de titel "Beste Barman van België 2022".

De tweede plaats wordt ingenomen door Olivier Delaunoy (Hotel Van der Valk - Luik)

De 3de plaats gaat naar Michel Van Hecke (Restaurant Tom Sam - Brussel)

Close up shot van barman handen garneren verse basilicum smash cocktail op de toonbank

Deze Nationale Onderhandelingsweek 2022 is naar een nieuw niveau getild. De productkennis en technische vaardigheden van
De barmannen worden zelfs bij het project betrokken.

- De deelnemers moesten verschillende testen afleggen, waaronder
- Een schrijftest in het Engels over de barproducten
- Een olfactorische test - blind - 5 barproducten ontdekt
- De creatie van een cocktail - 5 identieke glazen in maximaal 7 minuten
- Een mondelinge presentatie van deze cocktail in het Engels
- Een snelheidstest - 3 internationale cocktails maken volgens 3 verschillende methodes - een cocktail gemaakt met een shaker, een cocktail gemaakt met een mengglas, een cocktail rechtstreeks bereid in het glas

Deze wedstrijd stond ook open voor studenten van Belgische hotelscholen en EFPME; die de Bartender Cursus verzorgen in 2018
in België werd opgericht.

- Ook de studenten moesten slagen voor verschillende testen, waaronder:
- Een schrijftest in het Engels over de barproducten
- Een olfactorische test - blind - 5 barproducten ontdekt
- De creatie van een cocktail - 4 identieke glazen in maximaal 7 minuten
- Een mondelinge presentatie van deze cocktail in het Engels
- Een snelheidstest - 2 internationale cocktails, willekeurig gekozen.

Daniel Papageorgiou - EFPME Brussel - won de titel van "Beste Hotelschool Bar Student 2022".
Rabath Saliba - EFPME Brussel - won de prijs "Beste Techniek" voor de beste technische kenmerken op het gebied van
beloont cocktail.
Zvezdelin Mihaylov - Bar Déjà Vu te Brussel - won de prijs "Beste Rookie" als beste jonge barman van de UBB.
wordt beloond.

De deelnemers werden beoordeeld door twee jury's:

- De technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestaande uit Clément Elie - Voorzitter
van Association Luxembourgeoise des Barmen, Pierre Meunier - Bazaar te Luxemburg-stad, Maxime Fels - Boos Beach te Bridel
Luxemburg en Sergio Pezzoli (2005 IBA Wereld Kampioen)
UBB

- De proefjury, die kijkt naar het uiterlijk, het aroma en de smaak van de wijn, heeft er het beste van gemaakt: Bruno Sanfilippo - Drinkomania,
Adelina Menxhiqi - Les Armes de Bruxelles, Olivier Vankueken - CERIA, Nadège Duplany - Brasserie des Légendes, Anthony
Bouisset - Domaine La Flaguerie.

Julie Nullens (Le bar à Ju - Sprimont) zal de kleuren van de UBB en van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA 2022 - International Bartenders Association, dat in Cuba van 4 tot 9
In november gaat het evenement van start. 70 bartenders uit 70 landen, onder leiding van de International Bartenders Association, zullen met hun cocktailcreatie en technische ondersteuning deelnemen aan het IBA 2022 World Championship.

Winnaar van België 2022

Julie Nullens (Le bar à Ju - Sprimont) Cocktail "CUBA CALVA

  • Pepsi Max 7 cl
  • Pour citroensap 3 cl
  • "Zelfgemaakte" tabakssiroop 2 cl
  • Peer met BEERED Armagnac 2 cl
  • Calvados DOMAINE LA FLAGUERIE 10 jaar 5 cl

Julie Nullens maakt een cocktail

2e plaats - Olivier Delaunoy (Hotel Van der Valk - Luik) - Cocktail "JASMINE GIMLET

  • Black Lemon Bitter SCRAPPY'S 3 lijnen
  • Huisgemaakte Jasmijn Cordial 2,5 cl
  • ITALICUS Likeur 1,5 cl
  • Gin THE BOTANIST 4 cl

3de plaats - Michel van Hecke (Restaurant Tom Sam - Brussel) - Cocktail "A MOMENT OF FRESHNESS".

  • Rosé Cider DOMAINE DE LA FLAGUERIE 6 cl
  • Pour limoensap 1 cl
  • "Zelfgemaakte" verbena/munt/kaneel infused 2 cl
  • Jasmijnsiroop 1 cl
  • CALA Gin 3 cl

Beste Hotelschool Bar Student 2022 - Daniel Papageorgiou (EFPME Brussel) - Cocktail "POMMATCHA SOUR".

  • Aquafaba 2 cl
  • Appelsap Biologisch 5 cl
  • Pour limoensap 1,5 cl
  • "Zelfgemaakte honing/gember/matcha siroop 2 cl
  • Waterloo Gin - FERME MONT SAINTJEAN 5 cl

De volgende firma's droegen met producten en aanwezigheid bij aan het succes van het evenement:

Cinoco, Pepsi Co, Domaine de La Flaguerie, Nestlé Waters, Pernod Ricard België, Rémy Cointreau België, La Maison du Rhum, De
Nectar, Routin 1883, Gin Cala, L'Eau Délice, Brasserie Lefebvre, Brasserie des Légendes-Distillerie de Biercée, Distillerie de Waterloo.

Mobiele versie afsluiten