Horeca Federatie Brussel Nieuws Be Horeca Spannende start voor de eerste Master Class Horeca Academy Brussel
Be Horeca

Spannende start voor de eerste Master Class Horeca Academy Brussel

Yves Mattagne

Yves Mattagne

België heeft het hoogste aantal mensen per hoofd van de bevolking, maar deze trend is aan het veranderen, vooral in Brussel. Dat heeft vooral te maken met het gebrek aan hooggekwalificeerd personeel en specifieke opleidingsmogelijkheden voor professionals.

"De horeca is een mix van talent en vaardigheid, het is een mix van passies. Als Federatie is het onze verantwoordelijkheid om de culinaire kunst van Brussel en het voortbestaan van de plaatselijke horeca te verzekeren"aldus Ludivine de Magnanville, voorzitter van de Federatie Horeca Brussel. Daarom heeft de Federatie de krachten gebundeld met het professionele opleidingscentrum efp voor de oprichting van de Horeca Academie Brussel. Die organiseert een reeks masterclasses die technische en ondernemersvaardigheden combineren. Want hoewel koken een kunst is, kan het beheren van een établissement een echte uitdaging zijn. Voor het eerste jaar zal er een groot aantal sterenchefs zijn Yves Mattagne, Alexandre Dioniso in Giovanni Bruno een hit en het vervolg wordt net zo spannend! Op 16 januari 2023 zal chef-kok Benoit Neusy de professionals begeleiden tijdens een opleidingssessie over food pairing. "Tot nu toe lijkt iedereen het initiatief te waarderen en met nieuwe ideeën te komen, dus de doelstelling is bereikt"aldus Vincent Giroul, directeur van het efp-centrum en partner van de Federatie Horeca Brussel bij dit project.

Yves Mattagne, Villa Lorraine.
Yves Mattagne, Villa Lorraine.

Yves Mattagne (sterrenchef): "Het in dienst nemen van geschoold personeel gebeurt al vele jaren, maar niet langer zonder corona. Veel mensen moeten hun werk doen en hebben geen tijd om nieuwe dingen te leren en vooruitgang te boeken. Dit is essentieel, want zo kunnen ze van elkaar leren en hun leermomenten optimaal benutten."

Arthur Renwart & Abdelhakim Bouchal, Artfood.

Arthur Renwart (manager van het cateringbedrijf Artfood): "Ik heb mijn chef meegenomen naar de masterclasses, dus ik weet dat hij alles waard is. Er zit niet alleen theorie in het werk, maar ook kennis en tussentijdse vaardigheden."

Abdelhakim Bouchal (chef-kok van het cateringbedrijf Artfood): "Het is belangrijk om te blijven leren. Zelfs thuis, als ik klaar ben met mijn werkdag, oefen ik. Dat is wat jongeren missen! We hebben deze passie en motivatie nodig."

Elsa Geirnaert, De Jules d'Emilie.

Elsa Geirnaert (chef-kok van Jules d'Emilie): "Ik ben dol op de masterclasses! Ik kan de beste leraar ter wereld zijn, maar ik moet ook veel leren omdat we allemaal een andere manier hebben om dingen te zien en te doen. Het is een geweldige kans om te kunnen trainen met een aantal prestigieuze namen en met een aantal geweldige keuzes."

Jérémy Herregodts, Bistro de la Woluwe.

Jérémy Herregodts (chef-kok van Bistro de la Woluwe): "Het is een geweldige ervaring, zowel vanuit theoretisch als praktisch oogpunt. Het advies van de chef-koks betekent dat ik in veel verschillende situaties kan werken. Het is geweldig om zo'n breed scala aan activiteiten te kunnen organiseren en mensen te inspireren om dit werk te doen en te waarderen."

 

 

Meer info op www.horeca-academy.brussels

Mobiele versie afsluiten